Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Лавочки для щастя



Лавочки для щастя

Перед міським РАЦСом Хмельницького завершується створення „Алеї закоханих”
Лавочки для щастя
Найдорожча лавочка на «Алеї закоханих» – «Трояндова».

На алеї поряд з майданом Незалежності та адміністративними будівлями лавочки потрохи перетворюються на витвори мистецтва. Нині встановлено вже шість „художніх місць” для сидіння, фотографування та загадування бажань. Залишилося ще три лавочки. Ескіз однієї з них вже готовий, іншої – у стадії розробки, і лише третя – загадкова „незнайомка”. Як твердить Ірина Ковальчук, заступник Хмельницького міського голови, у кожної лавочки своя історія.

„До мене з ідеєю спершу прийшла приватний підприємець Ніна Заремба, - ділиться Ірина Іванівна. – Вона розповідала, що за кордоном бачила щось подібне. Ось так і з’явилася перша лавочка!”.

Виконавець задуму – коваль і підприємець Олександр Біляєв пояснив свій задум так: це кум і кума їдуть возом на ярмарок.

„Лавочку з трояндами я вирішив зробити сам і подарувати місту, - каже пан Біляєв. – Задумка з’явилася, ще тоді, коли проводилася акція „Подаруй місту лавочку” в парку імені Чекмана. Спочатку було 99 троянд, кожна з них унікальна, не буває двох однакових квіток”.

Хмельничанам дуже подобається таке втілення ковальського мистецтва, декому настільки, що не можуть не взяти „частинку краси” із собою на згадку.

Ірина Іванівна зазначила, що всі підприємці, які встановлюють лавочки, використовують якісні матеріали і потім доглядають за „своїм дітищем”. Як сказав коваль, одна лавка обходиться в 7 і більше тисяч гривень. Найдорожча нині саме трояндова – 17 тисяч. Над нею майстер працював близько трьох місяців, коли, зазвичай, на одну лавку достатньо місяця. Дружина Олександра Олена допомагає у створенні ескізу кожного виробу, у процесі виготовлення. Тож і встановлювати чергову „красуню” приїздить разом з Олександром. Пан Біляєв поділився з нами планами на майбутнє і розповів, що запланував створити лавочку із мальвами. Ймовірно, вже в наступному році вона поповнить ряди „декоративних лавочок” в центрі міста.

„Білий трон” – подарунок від депутата міської ради Олександра Кудінова – він поки що єдиний представник влади, який таким чином прикрасив місто. Всі лікарі міста для молодих закоханих „встановили” лавочку з лелекою як побажання поповнення у щойностворених навпроти у РАЦСі сім’ях. „Залізне серце” від міської організації БЮТ завершило цьогорічний сезон на „Алеї закоханих”.

Вже готується лавочка і від комунальників міста. На ній „сидітиме” козак з бокалом пива, а поруч з ним стоятиме діжка з напоєм.

„Ми не беремо їх на баланс, не присвоюємо. Кожна лавочка залишається ніби у спадок для нащадків кожного, хто встановив лавочку”, - говорить Ірина Іванівна.

На „Алеї закоханих” місць для нових витворів майже не залишилося. Але і коваль, і представник влади запевнили, що засмучуватися не варто – бажаючі можуть встановити свої шедеври у сквері біля пам’ятника Богдану Хмельницькому.


джерело

Юлія СТАХАЛЬСЬКА.

Фото Сергія ПРИЩЕПИ.
Теги любов , щастя , хмельницький , кохання , люди



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 476
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: