Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » День Перемоги. 66 фото до 66-ої річниці



День Перемоги. 66 фото до 66-ої річниці

9 травня 2011 року у місті прошло святкування 66-ої річниці перемоги СРСР над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні 1941—1945 років.

Святування розпочалося із урочистої ходи від будинку адміністрації до площі Слави, де відбувся мітинг-реквієм, на якому привітали ветеранів та населення із перемогою представники влади у місті та районі, а також ветерн ВВВ. Мітинг-реквієм закінчився традиційним укладанням квітів та вінків у знак вшанування пам'яті загинувшим у війні за нашу свободу та незалежність.






































































































































День Перемоги — свято перемоги СРСР над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні 1941—1945 років. Початково відзначалося у СРСР і країнах Варшавського договору. Після розвалу СРСР відзначається в Україні, Росії, Білорусії, Казахстані.

Пізно увечері 8 травня 1945-го року у передмісті Берліна акт про повну і беззастережну капітуляцію Німеччини підписав генерал-фельдмаршал Кейтель, пізніше повішений за вироком міжнародного трибуналу. На той момент Гітлер уже покінчив життя самогубством, деякі нацистські ватажки, зокрема, Гіммлер, тікали на захід, щоб здатися в полон англо-американським військам. З боку Червоної Армії документ про капітуляцію Німеччини був підписаний без згоди ставки Сталіна. Тому Сталін започаткував святкування Дня Перемоги в СРСР на 9-те травня, на день пізніше ніж святкування Дня Перемоги у решти країн антигітлерівської коаліції.

Наприкінці 1940х років Сталін скасував святкування цього дня. З огляду на перемогу у війні весь народ, особливо фронтовики, очікували на пом'якшення сталінського режиму, чого Сталін робити не збирався. На думку одного з істориків Другої світової війни Віктора Суворова, Сталін перемогу у цій війні і за перемогу не вважав, а навіть навпаки – підсумки війни оцінював як поразку, оскільки свого часу розраховував і готувався захопити не лише Східну, а й всю Європу. Відновили ж його святкування лише після того, коли за часи хрущовської відлиги народ дихнув трохи вільніше і зажив заможніше, вже в часи раннього Брежнєва.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 701
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: