Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», фаза ІІ



«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», фаза ІІ

«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», фаза ІІ

Відбувся семінар щодо участі громад у спільному Проекті ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», фаза ІІ

25 серпня в м.Красилів відбувся районний семінар, в рамках якого відбулась презентація Проекту, роз’яснення подальшої співпраці району з Проектом. У заході взяли участь представник обласної ради Панасюк М.В., представники районної ради, райдержадміністрації, голови сільських рад, громадських організацій, координатори Проекту по Хмельницькій області В’ячеслав Третяк та Ігор Клепач, інші зацікавлені особи. Під час семінару було підписано Угоду про партнерство між Красилівським районом та Програмою розвитку ООН в Україні. Від імені району угоду підписали Арсенюк П.І. – голова Красилівської РДА та Ходак В.І. – голова Красилівської районної ради.

На семінарі було оголошено початок конкурсу для сільських рад на участь в Проекті, роздано аплікаційні форми. Сільські ради матимуть змогу подати заявки на участь у Проекті до 18:00, 31.08.2011, після чого буде проведено відбір. На території району буде обрано 4 сільських/селищних або міських ради (із населенням до 10.000 осіб), у яких мешканці зможуть організуватись у громаду, визначити пріоритети для покращення умов проживання та запропонувати для фінансування один проект з покращення умов проживання. У кожніому з 4 сіл буде визначено по 1 проекту для фінансування. Половина коштів надійде від Проекту «Міcцевий розвиток, орієнтований на громаду» (до 10 тис.дол.), 45% коштів зобов’язалась надати місцева влада, ще 5% - це внесок самої громади.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та спів-фінансування громадських ініціатив у всіх регіонах України. Проект матиме бюджет 17,1 млн.євро (з яких 98,4% – внесок ЄС та 1,6% – внесок ПРООН) триватиме 4 роки та діятиме в усіх областях України та Автономній республіці Крим.

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні сприяють місцевому розвитку, орієнтованому на громади в Україні впродовж багатьох років. Важливим компонентом підходу, що базується на місцевому розвитку за активної участі громадян, є те, що ми намагаємося значним чином поліпшити вміння та здатність місцевих громад та місцевого керівництва з метою сприяння формування в них почуття спроможності колективно вирішувати свої проблеми.

Особливістю Проекту є те, що місцеві органи влади/самоврядування виступають партнерами громад і надають суттєву підтримку реалізації цих ініціатив. Досить часто 45%, а часто і більша частина матеріальних внесків у виконання проектів за участі місцевих громад надходить від місцевих адміністрацій. Це є значним внеском у розвиток самоврядування в Україні, оскільки мешканці пересвідчуються в тому, що на місцевому рівні їх органи влади/самоврядування можуть компетентно та ефективно надавати послуги населенню, виконувати дані їм обіцянки та відчутно покращувати своєю діяльністю життя місцевої громади.

У Хмельницькій області у Проекті задіяні 8 районів, які перемогли у конкурсі для участі у Проекті, а саме Білогірський, Летичівський, Ізяславський, Новоушицький, Волочиський, Красилівський, Деражнянський, Віньковецький, ще 3 райони було включено до резервного списку: Старосинявський, Полонський, Теофіпольський.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 223
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: