Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » З темрявою не треба боротися, треба увімкнути світло



З темрявою не треба боротися, треба увімкнути світло

Авіноам Барколь: «Нас не хвилює, які проблеми в людини, для нас головне – навчити, як їх позбутися»

З темрявою не треба боротися, треба увімкнути світло

Авіноам Барколь стверджує, що медитація допоможе позбутися багатьох хвороб, навіть таких, як рак та ДЦП.
У Хмельницькому відбулася Всеукраїнська конференція прихильників трансцендентальної медитації (ТМ). В її рамках місто відвідав пан Авіноам Барколь – міжнародний представник Фонду Девіда Лінча (знаменитого американського режисера, творця всесвітньовідомого серіалу «Твін Пікс», адепта навчання гуру Махаріші Махеш Йога) в країнах СНД. Головна мета його візиту – поширення застосування програми «Освіта, заснована на свідомості» у школах України та Хмельниччини.
– Пане Барколь, виходить, що з першого вересня у наших школах проводитимуться заняття з медитації?
– Так. І з початком навчального року хочемо ввести цю методику в українських школах, починаючи з першого класу. Але в Україні ми тільки починаємо, і встигли побувати лише в Києві, Тернополі та у вашому місті.
Ця програма дуже успішна, адже у дітей покращується не лише пам’ять, а й стан здоров’я, стосунки з батьками, ровесниками, вчителями. Причому, методика освоюється дуже легко, оскільки технологія універсальна, тому навіть маленькі діти, починаючи з п’яти років, можуть її застосовувати.
Працювати з дітьми будуть місцеві інструктори з трансцедентальної медитації. На першому етапі усі фінансові питання фонд бере на себе.
Ми вже говорили про це із заступником міського голови Віктором Байдичем, який досить позитивно сприйняв нашу інформацію.
– Це, звичайно, дивовижа для України. А як справи з шкільною медитацією в інших країнах?
– Справа втому, що сам Девід Лінч вже 35 років практикує медитацію, і, бачачи, що твориться у школах, вирішив створити фонд для підтримки молоді. Почали з Америки, з найважчих шкіл, де стріляли, куди більш-менш нормальні діти боялися ходити... Там усе змінилося на очах, і нині методика трансцендентальної медитації успішно працює в школах усього світу.
– Ви казали, що медитація успішно діє на стан здоров’я, адже не секрет, що нинішні діти не можуть ним похвалитися...
– Дослідження, що проводилися у більш ніж 200 університетах світу, в тому числі й в Оксфорді та Гарварді, показали, що коли люди практикують медитацію, стан їхнього здоров’я покращується. Для прикладу, в тих, хто практикує медитацію, серцево-судинні захворювання виліковуються у 87 відсотків чоловік, онкозахворювання – у 30 відсотків.
Дуже гарні результати дає медитація хворим на ДЦП. Медитація дозволяє назавжди позбутися хронічної втоми, депресії, покращить зір...
– Чому це питання порушується лише тепер, а не років десять тому?
– Сьогодні наші діти отримують чимало стресів, а після школи не йдуть на вулицю, а сідають за комп’ютер, телевізор. Саме тому потрібна медитація, яка вчить, як відновлюватися, як позбутися стресу. (До речі, у дорослих відбувається те ж саме. Люди одружуються, обожнюють одне одного, але через 10 років усього цього нема. Чому? Бо життя важке, люди втомлені... А як позбутися втоми, стресів, не знають).
Людський організм – це як машина, яку, аби вона добре працювала, треба почистити. Але єдина очистка організму, яку ми знаємо, це душ. А внутрішньої – від стресів, негативу, втоми... немає, тому сьогодні більше 90 відсотків захворювань мають психосоматичний характер.
І нас не хвилює, які проблеми в людини, для нас головне – допомогти їх позбутися.
– Але ж, думаю, медитувати можна не всім, адже мають бути якісь протипоказання. Та й не всі це зможуть...
– Протипоказань немає ніяких. І будь-хто, хто має можливість думати (тобто, навіть розумово відсталі люди, здатні розуміти найпростіші інструкції, а це – 99,9 відсотка населення), можуть займатися медитацією.
Це дуже проста методика, ми забули, що у нас є такі, як тепер кажуть, надможливості. А ми схожі на «Мерседес», який їздить зі швидкістю п’ять кілометрів на годину! Тобто, ми задіюємо лише 3 відсотки від того, що дала нам природа.
– Кілька слів про левітацію (здатність людини піднятися над землею і деякий час залишатися у «висячому стані»). Думаю, дітям це буде найцікавіше.
– Левітувати, як і володіти даром яснобачення, телепатичними здібностями... може кожен. І це не надможливості, людина має більше можливостей, ніж у найпотужнішого комп’ютера. І от цей «механізм» дуже часто не може згадати найпростіший номер телефону, чого не станеться з найпримітивнішим комп’ютером.
І тому кожна дитина, за бажанням, зможе навчитися і левітувати, і оволодіти іншими «надприродними» здібностями. Але, що найголовніше, вона отримає здоров’я і підготовку для успішного життя.
... Усе, чому ми навчатимемо дітей – це дуже старе знання, яке тривалий час було недоступне, але збережене в чистоті в Гімалаях, і нині ми застосовуємо його, як і сотні тисяч років тому.

джерело
Розмовляла Лариса ШАНДОВСЬКА.
Фото Сергія ПРИЩЕПИ.
Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 835
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: