Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Швидка допомога при застуді



Швидка допомога при застуді

Більшість людей відноситься до застуди як до неминучого зла і навіть не намагаються вилікувати її, вважаючи, що як не лікуйся, застуда все одно зникне не раніше, ніж за тиждень. Насправді ж впоратися з хворобою можна, якщо застати недугу на самому початку і не дозволити їй заволодіти нашим організмом. Крім того, на початковому етапі зовсім не обов’язково ковтати пігулки – адже існує багато інших ефективних способів. Отож, як позбутися…

нежитю…
Вважається, якщо нежить почався, то боротися з ним марно, і ви приречені страждати, щонайменше, тиждень. Насправді якщо вчасно почати лікування, можна позбутися неприємної недуги за кілька днів. Один з найефективніших методів боротьби з нежитем – парові інгаляції. Додайте до окропу кілька крапель ефірного масла евкаліпта чи ментолу, накрийте голову рушником та подихайте над мискою з такою гарячою водою. Евкаліпт та ментол мають протизапальні властивості та помітно полегшують дихання. Добре, якщо, крім цих масел, ви додасте у воду трохи сухої кориці – вона допоможе зігрітися й пропітніти, або чверть чайної ложки кайенського перцю, котрий покращує кровообіг та «розправляється» з вірусами.
Ще один дієвий засіб проти нежитю – перед сном добре попарити ноги. Але це допоможе лише у тому випадку, якщо ви будете парити ноги не довше п’яти хвилин. Якщо ж ви проводитимете цю процедуру довго, то можете досягнути зворотного результату – нежить підсилиться.

…кашлю…
Тільки-но починається кашель, ваше головне завдання – добре прогрітися й підсилити імунітет, щоб допомогти організму позбутися цієї напасті. Хороший зігріваючий ефект дає настоянка м’яти перцевої. Столову ложку трави залийте склянкою окропу, нагрівайте протягом п’яти хвилин на повільному вогні, процідіть. Потім додайте чайну ложку меду, сік четвертинки лимону та випийте настоянку гарячою перед сном. У більшості випадків після такого лікування кашель зникає буквально за ніч. Для зміцнення ефекту непогано зробити гарячий компрес. Для цього змішайте три частини гарячої води з однією – яблучного оцту. Компрес прикладають до горла та грудей на 15-20 хвилин.
Ну, а для того, щоб зміцнити захисні сили організму, потрібно багато вживати аскорбінової кислоти та продуктів, багатих на вітамін С, тобто цитрусові та свіжі овочі. А на додаток вживайте «протизастудний коктейль»: візьміть чайну ложку сиропу шипшини, по дві столові ложки бурякового соку та кефіру, витисніть у цю суміш сік половини лимона.

…біль у горлі
Швидко впоратися з цією бідою допоможе полоскання теплою водою, до якої додати кілька крапель евкаліптового, тим’янового чи кипарисового масла. Ці рослини мають антибактеріальну дію та допомагають подолати інфекцію. Добре допомагає і гаряча ванна, у яку додають десять крапель масла лаванди та п’ять крапель коричного масла. Однак, якщо, крім болю у горлі, у вас ще й підвищилася температура, ванну краще відмінити – гаряча вода разом з високою температурою дає дуже велике навантаження на серце. Тому замість ванни краще просто розтерти ступні жорстким рушником. Любителям пива сподобається такий протизастудний рецепт: столову ложку висушених листків мати-й-мачухи заварюють як чай у склянці окропу, проціджують, додають столову ложку меду та три столові ложки пива. Приймати теплим по столовій ложці двічі-тричі на день. Пиво можна застосовувати і як компрес, якщо спиртові компреси подразнють шкіру. Нагрійте склянку пива до 30 градусів, додайте чайну ложку меду та добре розмішайте, щоб розчинився мед. Змочіть серветку, обгорніть нею шию та замотайте теплою шаллю.

джерело
Підготувала Ольга МАЛИНОВСЬКА. Консультант – головний лікар обласного центру здоров’я Людмила НЕБЕСНА.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1242
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: