Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » У сигаретах є не лише речовини, але й істоти

У сигаретах є не лише речовини, але й істоти

У сигаретах є не лише речовини, але й істоти


У сигаретах відомих марок міститься не тільки нікотин та інші токсичні з'єднання, а й бактерії, небезпечні для здоров'я людини, вважають дослідники з Школи охорони здоров'я університету Меріленда, США.

Бактеріальне забруднення в тютюні вчені вже знаходили, висеівая культури бактерій із сигарет в живильне середовище. Але команда з Меріленду підійшла до цього питання грунтовніше - вчені перевірили генетичний матеріал бактерій, знайдених у тютюні.

У широко відомих марках сигарет Camel, Kool Filter Kings, Lucky Strike Original Red та Marlboro Red виявився весь спектр відомих науці бактерій - від живуть у грунті мікробів до небезпечних для людського організму. Причому в одній сигарети можуть міститися сотні різновидів цих мікроорганізмів.

У тютюні мешкали бактерії, що викликають інфекції дихальних шляхів, легенів, крові, харчові отруєння і навіть сибірську виразку. Крім того, в сигаретах виявили і Pseudomonas aeruginosa - мікроорганізм, який викликає 10 відсотків усіх випадків лікарняної інфекції в США.

Дослідники припускають, що самі «витривалі» бактерії можуть пережити згорання тютюну і при вдиху потрапити в дихальні шляхи курця, швидко утворивши там колонії. Ця гіпотеза пояснює, чому в органах дихання курців лікарі знаходять підвищений рівень хвороботворних мікроорганізмів.

Щоправда, за словами авторів дослідження, проблема бактеріального зараження дихальних шляхів кращих людей може пояснюватися ще й тим, що куріння послаблює імунітет і відкриває ворота незваним гостям.

Вчені збираються продовжити дослідження і з'ясувати, які конкретно бактерії здатні пережити температуру горіння тютюну. Але кращим людям варто уважніше придивитися до того, що знаходиться в пачці їх улюблених сигарет, і задуматися про своїх рідних і близьких. Адже і при пасивному палінні в легені запросто можуть проникнути «маленькі завойовники». А дихальні шляхи любителів жувати і нюхати тютюн для бактерій не закриті нічим.



Обговорити на форумі
Автор ШАЛЕНА Коментарів 2 Переглядів 297
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу
#1 написав: sweet lana (13 грудня 2009 19:13)
Фото

Користувачі
Коментарів: 14
Публікацій: 0
Курці залежні від диму. Їх не зупинять досліди вчених(((
#2 написав: Maksimum (14 грудня 2009 20:49)
Фото

Журналісти
Коментарів: 117
Публікацій: 130
і оце курити!!?? what

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: