Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Козячий грип



Козячий грип

Козячий грип


У природі не існує "козячого" грипу, а епідемія в Нідерландах - спалах давно відомої медикам ку-лихоманки, бактеріальної інфекції, яка передається переважно через укуси комах, повідомив головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко.

Роспотребнадзор спростував повідомлення про спалах у Нідерландах нового захворювання – "козячого грипу". Відповідно до відомостей, що поширювалися в ЗМІ, "козячий грип" передається повітряно-краплинним шляхом і ним заразилися більш як дві тисячі чоловік, причому шестеро вже померли, і уряд Нідерландів змушений був ухвалити рішення щодо масового вибою кіз.

Згідно з даними Роспотребнадзора, ку-лихоманка уражає кіз та овець, а при несприятливому збігу обставин може передаватися від тварин людині.

Заразитися від хворого ку-лихоманкою людині неможливо, назвати інфекцію особливо небезпечною не можна, а повідомлення про шість загиблих і 2 тис. хворих стосуються не останніх днів, а всього 2009 року.

Звідки з'явилася версія про "козячий грип", сказати складно. Однозначно стверджувати можна тільки одне: до грипу ку-лихоманка не має взагалі жодного відношення, з тим же успіхом грипом можна називати будь-яку інфекційну хворобу. Ку-лихоманка викликається навіть не вірусом, а бактерією Coxiella burnetii: для біологів це така ж різниця, як між слоном і мухою.

Для медиків різниця теж у наявності: ку-лихоманка проходить інакше, та й зараження на відміну від грипу проходить по-іншому. Хворі фермери або були укушені кліщами, що живуть у приміщеннях кошар, або вдихали забруднений пилом із частками гною повітря хліва. Поза фермою одержати ку-лихоманку практично неможливо: від уже хворої людини заразитися не можна в принципі, а овечий/козячий гній навряд чи можна назвати речовиною, що зустрічається часто в побуті жителів міста.

В 2009 році від "свинячого" грипу померли 4820 чоловік. Для порівняння: в 2004 році у усьому світі потонули понад 64 тис. чоловік. Серед причин смерті, які поступаються "свинячому" грипу: падіння з ліжка (1616 за рік), укуси отрутних змій (525), а з інфекційних хвороб - короста (24 смерті за даними 2004 року).



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 1 Переглядів 565
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу
#1 написав: EXTRIMAL (24 грудня 2009 14:11)
Фото

Користувачі
Коментарів: 13
Публікацій: 7
нічого собі crying

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: