Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Вплив спиртного на артеріальний тиск



Вплив спиртного на артеріальний тиск

Вплив спиртного на артеріальний тиск При вживанні алкоголю відзначається підвищення кров'яного тиску, однак, вплив окремих спиртних напоїв на рівень артеріального тиску вивчено недостатньо. Наприклад, що містяться в червоному вині та виноградне соку поліфеноли, які мають антиоксидантні і вазодилатуючими властивостями, можуть усувати Гіпертензивний ефект етилового спирту завдяки поліпшенню ендотеліальної функції, NO-опосередкованої релаксації судинної стінки і зниження продукції потужного вазоконстриктора ендотеліну-1. Для уточнення впливу окремих спиртних напоїв на артеріальний тиск і функцію ендотелію проведено відкрите перехресне дослідження.

У дослідженні брали участь 24 здорових чоловіків у віці від 20 до 65 років з нормальним артеріальним тиском, щодня вживали 30-60 г алкоголю. Учасники дослідження виконували кожне з приписів: утримання від споживання спиртних напоїв протягом 4 тижнів, щоденне вживання червоного вина (375 мл, що відповідає 39 г етилового спирту), безалкогольного вина (375 мл) або пива (1125 мл, або 41 г етилового спирту ) протягом 4 тижнів - по черзі у випадковому порядку. Артеріальний тиск оцінювалося шляхом його добового моніторування, а ендотеліальна функція - по потік-залежному і індукованому нітрогліцерином розширення плечової артерії. Оцінювалося також добову кількість виділяється з сечею ендотеліну-1.

Систолическое, діастолічний кров'яний тиск і частота серцевих скорочень (ЧСС) не відрізнялися при утриманні від алкоголю і при вживанні безалкогольного вина. У чоловіків, що брали вино і пиво, систолічний АТ було вище (на 2,2 і 1,7 мм Hg, відповідно; р <0,05), ніж при утриманні або вживання безалкогольного напою. Більш вираженим був підйом денного систолічного артеріального тиску. Протягом 8-10 годин після прийому алкоголю спостерігалося підвищення частоти серцевих скорочень, при цьому нічна ЧСС була вищою при вживанні вина або пива на 5,0 і 4,4 за 1 хв., Відповідно (р <0,05), у порівнянні з ЧСС в період утримання від алкоголю. Алкогольні напої не впливали на величину потік-залежного і індукованого нітрогліцерином розширення плечової артерії. У той же час вживання спиртних напоїв супроводжувалося підвищеної екскрецією з сечею ендотеліну-1 (р = 0,014), що є одним з можливих пояснень їх гіпертензивного ефекту.

Таким чином, вживання близько 40 г етилового спирту на день протягом 4 тижнів, як у вигляді червоного вина, так і у вигляді пива, призводить до однакового підвищення систолічного артеріального тиску і частоти серцевих скорочень у чоловіків-нормотоніків. Безалкогольне червоне вино не знижує кров'яний тиск, а що містяться у вині Поліфенольні флавоноїди не усувають гіпертензивного дії алкоголю.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1248
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: