Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » У Шотландії випустили найміцніше пиво в світі



У Шотландії випустили найміцніше пиво в світі

У Шотландії випустили пиво міцністю 32%. Воно називається Tactical Nuclear Penguin, що перекладається як "Тактичний ядерний пінгвін".

У Шотландії випустили найміцніше пиво в світі
Шотландська пивоварня створила пиво міцністю 32%, яке має назву "Тактичний ядерний пінгвін".

Поки зварено 500 пляшок нового пива об'ємом 0,33 літра. Ціна однієї пляшки - 30 фунтів стерлінгів (48 доларів США).

Назва пива обумовлена в тому числі і технологією його виготовлення. Виробництво першої партії велося на місцевій фабриці з виготовлення морозива, де шляхом заморожування вода була відділена від алкоголю, що підвищило його концентрацію. Після цього пиво "доходило" в бочках для віскі півтора року.

На ярлику міститься суворе попередження: "Пам'ятайте, це надзвичайно міцне пиво, його слід споживати в помірних кількостях і з аристократичною недбалістю, так , якби ви пили віскі, слухали альбом Френка Заппи або приймали у себе в гостях милий, але нервовий привид".

Пивовари BrewDog з Фрейзербурга і раніше радували своїх прихильників незвичною продукцією. Коли вони запустили в продаж пиво Tokyo міцністю 18,2%, на них обрушилася хвиля критики: мовляв, навіщо ж потрібно таке міцне пиво, так і спитися можна. Відповіддю компанії стала марка низькоалкогольного пива Nanny State ("Держава-нянька").

Втім, Джек Ло з антиалкогольної асоціації Alcohol Focus Scotland називає все це "цинічним маркетинговим прийомом". "Ми хочемо знати, навіщо цій пивоварні знадобилося виготовляти пиво майже такою ж міцністю, як і віскі", - задається питанням Ло.

Запуск нового пива співпав з бурхливими політичними дебатами в шотландському парламенті, де був представлений законопроект про мінімальну вартість алкогольних напоїв. Однак місцева Рада Абердинширу вже схвалила плани BrewDog щодо випуску декількох мільйонів пляшок нового пива на рік.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 556
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: