Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Соя і артеріальний тиск



Соя і артеріальний тиск

Соя і артеріальний тиск Д-р Jiang He і його колеги (Університет Tulane, Нью-Орлеан, Луїзіана) спостерігали за 302 дорослими мешканцями Китаю, у віці 35-64 років. Всі учасники мали високу нормальний або злегка підвищений артеріальний тиск (АТ) - до лікування цифри систолічного АТ - 130-159 мм рт. ст., і / або діастолічного АТ - 80-99 мм рт. ст. Пацієнти рандомізоване отримували печиво з 40 г або соєвого білка, або комплексних вуглеводів пшениці, щодня протягом 12 тижнів.

Виявилося, що на тлі прийому соєвого білка систолічний АТ знизилося на 4.31 мм рт. ст. сильніше, ніж у групі комплексних вуглеводів, діастолічний АТ - на 2.76 мм рт. ст. сильніше. При гіпертонії зниження систолічного та діастолічного АТ на тлі вживання соєвого білка було найбільш вираженим - на 7.88 та 5.27 мм рт. ст. сильніше, ніж у "вуглеводної" групі, відповідно. У осіб з предгіпертоніей відмінності в зниженні артеріального тиску між групами соєвого білка і вуглеводів були статистично не значимими.

У редакторській статті того самого номера Annals of Internal Medicine д-р Jeffrey Cutler і д-р Eva Obarzanek (National Heart, Lung, and Blood Institute, Bethesda, Меріленд) відзначають, що самі автори згадують про дві когортних дослідженнях, виконаних серед китайського населення Сінгапуру і Шанхаю. Згідно з цим дослідженням, споживання сої підвищує ризик раку сечового міхура. Тому, перш ніж рекомендувати сою як антигіпертензивного кошти, слід повніше вивчити її ефект на здоров'я людини.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 489
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: