Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Куріння і гіперліпідемія



Куріння і гіперліпідемія


Необхідно звертати увагу на два найбільш важливих незалежних фактора ризику - куріння і гіперліпідімію. У множинних дослідженнях було показано, що ці два фактори ризику та АГ надають взаємопідсилювати вплив на ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Так, наприклад, некурящий хворий з «м'якою» АГ і з нормальним рівнем холестерину сироватки має набагато менший ризик, ніж такий самий курить хворий з високим рівнем холестерину сироватки.

Нещодавно проведені дослідження підтвердили важливу роль гіполіпідемічної терапії в первинної та вторинної профілактики ішемічної хвороби серця. До цих пір не було досліджень профілактичної ролі гіполіпідемічної терапії у хворих з неускладненій гіпертонією (гіпертонічну хворобу). Тому було б важливо оцінити абсолютний ризик АГ у розвитку серцево-судинних захворювань при наявності також у таких хворих і гіперліпідемії.

Найбільш ефективним заходом щодо зміни способу життя з метою зниження загального ризику розвитку серцево-судинних захворювань є відмова від куріння, і треба докласти всіх зусиль для того, щоб переконати курців з числа хворих АГ відмовитися від куріння. У боротьбі з курінням можна вдатися при необхідності, до замісної терапії (зокрема, до препаратів, що містять нікотин - жувальної гумки або нашкірному пластир, а також до інших засобів). Припинення паління саме по собі, не призводить до зниження артеріального тиску, а якщо при цьому збільшується вага тіла, артеріальний тиск може навіть трохи підвищитися.

Парадоксально, по в цілому ряді досліджень показано, що у курців показники артеріального тиску нижче, ніж у не курящих. І, мабуть, багато хто курці-гіпертоніки вважають, що куріння при гіпертонії якщо не корисно, то, по крайней, мере, не шкідлива.

* * * * * Тонометри, небулайзери і крокоміри з доставкою.

За неясним поки причин фактори куріння ушкоджують ендотелій судин і прискорюють процеси атеросклерозу без вираженого підвищення артеріального тиску. У великомасштабному дослідженні за участю 11843 чоловіків і жінок у віці 35-52 року в ході 12-річного спостереження було встановлено, що у тих, хто викурює більше 20 сигарет на день, число випадків інфаркту міокарда збільшується в 3 рази у чоловіків і в 6 разів у жінок. Уразливість жіночого організму перед курінням особливо велика в віці до 45 років: у них ризик виникнення інфаркту вище в 7 разів, тоді як у чоловіків - в 2,6.

Пошкоджуючий ефект куріння різко збільшується в комплексі з іншими факторами ризику. Ризик смерті від ішемічної хвороби серця у курця з рівнем загального холестерину більше 245 мг / дл і систолічним тиском понад 142 мм рт.ст. у двадцять разів вище, ніж у некурящого з рівнем холестерину менше 182 мг / дл і систолічним артеріального тиску менше 118 мм. рт.ст.

Тому, перше, що рекомендується при гіпертонії курцеві - це негайно кинути палити. У довготривалій перспективі - це багаторазове зниження серцево-судинних ризиків.

Досить ефективним способом в очищенні легень і бронхів від куріння є небулайзерная терапія. Можна використовувати для інгаляції просту мінеральну воду. Це допоможе пом'якшити слизові оболонки і поліпшити стан дихальних шляхів. Порадьтеся з цього питання з Вашим лікуючим лікарем. Терапію можна проводити використовуючи небулайзер - спеціальний апарат для інгаляції.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 2013
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: