Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » "Революційний" планшет iPоd вразив ціною, але розчарував експертів



"Революційний" планшет iPоd вразив ціною, але розчарував експертів

Компанія Apple нарешті продемонструвала довгоочікуваний планшетний комп’ютер, який отримав назву iPad. Більше всього здивувала його ціна: молодша модель з мінімумом пам'яті і без підтримки 3G коштуватиме всього 499 доларів.



На презентації у Сан-Франциско глава компанії Стів Джобс назвав новинку "справді чарівним і революційним продуктом", "кращим, ніж лептоп" і "кращим, ніж смартфон".

Зовні планшетник від Apple нагадує гігантський iPod Touch або iPhone з екраном діагоналлю 9,7 дюймів. Товщина 0,5 дюйма (1,27 см), вага - близько 700 грамів. Процесор має тактову частоту 1 Ггц, пам'ять може варіюватися від 16 до 64 Гб. Планшет оснащений модулями бездротового зв'язку WiFi (технологія 802.11n), Bluetooth, а також акселерометром і компасом. Батареї вистачає на 10 годин роботи в звичайному режимі і на 30 днів у "сплячому".

Але найбільшою несподіванкою виявилася "агресивна цінова пропозиція". Молодша модель з пам'яттю на 16 Гб обійдеться всього в 499 доларів. Відповідно, за модель з пам'яттю 32 Гб доведеться викласти 599 доларів, за 64 Гб – 699 доларів. Трохи пізніше з'являться варіанти з можливістю підключення до мобільних мереж 3G, вони коштуватимуть дорожче - 629, 729 і 829 доларів у залежності від пам'яті.

Раніше більшість джерел повідомляли, що ціна "яблучного" планшета становитме близько 1000 доларів.

Утім, на думку багатьох західних аналітиків, Apple не виправдала очікувань і не змогла представити по-справжньому інноваційний продукт. Експерти з аналітичної компанії ABI Research вважають, що iPad має дуже багато недоліків, які обов'язково будуть заповнені іншими виробниками.

У PCWorld новий продукт Apple назвали "великим розчаруванням". Істотним недоліком iPad, на думку експертів, в першу чергу є відсутність багатозадачності. Так, користувачам будуть недоступні багато звичних дій, наприклад, одночасне здійснення виклику VOIP і створення якихось позначок в текстовому редакторові.

До мінусів iPad записали і відсутність підтримки Flash, камери для відеочату, інтерфейсу HDMI та бездротової синхронізації. Не вразив аналітиків і інтерфейс планшета. За їхніми словами, для такого великого екрану треба було вигадати щось кардинальне нове, а не переробляти UI iPhone.

Експерти також залишилися незадоволені функціоналом iPad в області періодики. Всупереч очікуванням, Apple не представила окреме програмного забезпечення для читання газет і журналів різних видавництв.

Значна частка "цільової аудиторії" також залишилася розчарована планшетом - від нього очікували більшого.

Повноцінного пристрою для бізнесу, який обіцяла компанія Apple, не вийшло. iPad, скоріше, мобільний центр розваг, який дозволяє виходити в Інтернет, читати книги і газети, слухати музику. Працювати на ньому не дуже зручно, незрозуміло, як вдаліше розташувати iPad, щоб надрукувати текст, для цього доводиться постійно нахилятися. За ту суму, що просять за iPad, можна купити два нетбука, працювати на яких зручніше.

Утім, Стів Джобс назвав iPad "революційним" гаджетом, який займе нішу між смартфонами і ноутбуками, ставши третьою категорією портативних мобільних пристроїв, "заточених" під низку завдань. Чи впорався Apple зв своїм завданням, покажуть продажі, які стартують у березні (iPad без 3G-модема), а флагманські моделі потраплять на прилавки магазинів двома місяцями пізніше.

















"Революційний" планшет iPоd вразив ціною, але розчарував експертів







Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 2 Переглядів 624
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу
#1 написав: Stal (28 січня 2010 16:27)
Фото

Користувачі
Коментарів: 34
Публікацій: 0
і нафіг воно потрібно , якийсь роздутий айфон
#2 написав: колян (28 січня 2010 19:57)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0
в мене Iphone- просто бомба. після нього не хочу іншого телефона. Хто не пробував той хай не коментує

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: