Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » На Гаїті осиротілих після землетрусу дітей продають на органи



На Гаїті осиротілих після землетрусу дітей продають на органи

На Гаїті, де понад два тижні тому стався руйнівний землетрус, розпочалася незаконна торгівля дітьми.












Прем'єр-міністр Гаїті Жан-Макс Беллерів заявляє, що дітей з Гаїті, які залишилися без батьків, продають на органи для інших жертв землетрусу.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Жан-Макс Беллерів.

"Реєстрація дітей, які залишилися без родин і без родичів - це величезна проблема. Ми саме обговорювали її на засіданні Міжнародного комітету Червоного хреста", - повідомив глава уряду.

За його словами, напередодні він отримав тривожну інформацію, що дітей з Гаїті зараз продають на органи. "Органи продаються іншим дітям і дорослим, які постраждали внаслідок стихійного лиха. Зараз тут потрібні будь-які органи", - розповів Беллерів.

Він також додав, що зараз влада намагається зробити хоч щось, щоб зареєструвати дітей, які залишилися без батьків. Однак, за словами прем'єра, це не так просто. "Торгівля дітьми стала головною проблемою країни після землетрусу", - резюмував він.

Як выдомо, до землетрусу на Гаїті нараховувалося 380 тисяч сиріт. Після 12 січня ЮНІСЕФ відкрив спеціальний притулок для дітей, які втратили батьків під час землетрусу. Його співробітники займаються ідентифікацією кожної дитини і пошуком відомостей про його рідних. "Треба почекати, поки проясниться ситуація з кожною дитиною. Чи дійсно вони втратили всіх родичів? Може, у них залишилися тітки, дядьки, брати, з якими вони могли б жити, краще на Гаїті. Може бути, якась родина на Гаїті має намір їх усиновити? І лише після того, як на всі ці питання буде отримано негативну відповідь, можна починати процедуру усиновлення дитини сім'єю з іншої країни ", - вважає голова ЮНІСЕФ у Франції Жак Хінтсі.

На даний момент усиновили багатьох дітей Ізраїль, Франція та Нідерланди.

У той же час Франція, як і інші європейські країни, заявила, що у випадку з усиновленням дітей з Гаїті обережність повинна переважати над емоціями.

Нагадаємо, у результаті двох землетрусів магнітудою 7,0 і 5,9, які відбулися біля узбережжя Гаїті 12 січня 2010 року, загинули, за різними даними, до 200 тисяч людей, більше 3 мільйонів постраждали. Офіційно влада острівної держави підтверджує загибель близько 170 тисяч осіб.

Загальний обсяг гуманітарної допомоги, заявлений для надання допомоги Гаїті, перевищує 1 млрд доларів.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 635
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: