Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » У Лондоні знайшли споруду, яка на 500 років старша від Стоунхенджа



У Лондоні знайшли споруду, яка на 500 років старша від Стоунхенджа

Археологи при розкопках на території однієї з лондонських в'язниць знайшли залишки найдавнішої дерев'яної споруди в британській столиці - радіовуглецевий метод показав, що її вік складає близько шести тисяч років, вона старша від Стоунхенджа більш ніж на 500 років, розповідається в повідомленні університетського коледжу Лондона.

У Лондоні знайшли споруду, яка на 500 років старша від Стоунхенджа
Найдавнішу споруду знайшли на території в'язниці, в якій відбувають термін терористи з Ірландської республіканської армії.

Розкопки на території в'язниці Белмарш на південному сході Лондона проводилися на майданчику, де будуватиметься новий тюремний корпус. Ця в'язниця знаменита, зокрема, тим, що тут відбувають термін терористи з Ірландської республіканської армії.

Конструкцію, що є дерев'яною платформою або мостовою, археологи знайшли на глибині 4,7 метра. Раніше найстарішою дерев'яною спорудою на території Великого Лондона вважалася дерев'яна мостова в Сільвертауні, яку датували приблизно трьохтисячним роком до нашої ери. Нова знахідка приблизно на 700 років старша.

Дерев'яна платформа, як вважають учені, допомагала жителям цих місць пересуватися по болотистій місцевості. Дерево збереглося завдяки високій вогкості грунту.

Болотяний торф зберіг не тільки дерево, але й інші органічні матеріали, зокрема пилок, що дозволить ученим з'ясувати, які рослини росли тут в давнину.

Серед інших примітних знахідок учені називають колоду, що відноситься до епохи раннього бронзового століття, з вільхи із зарубками, зробленими металевою сокирою.



Обговорити на форумі
Автор Maksimum Коментарів 0 Переглядів 590
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: