Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Цікаві факти » Засновники "Криївки" придумали настільну гру ”Бізнес по-львівськи”



Засновники "Криївки" придумали настільну гру ”Бізнес по-львівськи”

Засновники "Криївки" придумали настільну гру ”Бізнес по-львівськи”


У сувенірних крамницях Львова та в інтернет-магазинах з’явилась нова настільна гра ”Бізнес по-львівськи”. Це аналог відомої гри ”Монополія”, у якій треба кидати кубики та переміщатися по полі. Але ”Бізнес по-львівськи” відображає галицький колорит, інструкція гри написана львівською говіркою. Придумали її засновники львівських колоритних ресторанів, таких як ”Криївка”, ”Гасова лямпа”.

”Шляки трафляють, коли бачиш, як наші хлопці грають у чужі забавки. А при тому висловлюються львівського ґварою (мовою). У моїй грі використовуються галицькі правила, вулиці, - пояснює ресторатор Юрій Назарук. - Рухаючись гральним полем, де замість фішок курсують трамвайчики, гравці мають право купувати вулиці - площу Ринок, Вірменську, проспект Свободи, Підвальну. Можна купити ”Водоканал” і ”Львівелектротранс”, будувати хати, борделі, брати позику в банку під заставу майна або совісті. Є у грі податкова, даішники, яким треба дати хабар, міська рада, яка робить перешкоди для заробляння грошей.”

”Гравкам надасться можливість стати олігархом, багатієм, жирдяєм з гаманцем, єврейським сином, молдовським батяром, татком з краківського або монополістом і хапнути грубі гроші з будь-якої галузі, заробить максимально можливий капітал, обібрати, розкуркулити, зрештою, залишитися єдиним гравком, який не став геть чисто банкротом без трусів і гордости,” - йдеться у правилах гри.

Гравці можуть потрапити до рук румунської мафії, сісти до буцегарні - в'язниці, з якої неможливо вийти без хабара, пропити всі гроші чи отримати спадок від вуйця в Канаді.

”Азарт приходить, коли податкова у тебе забирає останні гроші, - сміється Юрій. - За володіння нерухомістю треба платити податки – 50 тисяч гривень”.

Є поле, де треба витягати картку. Наприклад, ”Ви побились об заклад, що продавець в молочному – кацап. Вітаємо з виграшем 100 тисяч”, ”Спустило кулко. Ті ями на Городецькій пам’ятають певне ше дерев’яні колеса. Рихтування гуми – 20 тисяч”, ”Ви винесли на смітник стару, ще бабцьову канапу, і по дорозі у вас її купив якийсь телепень за 150 тисяч”.

В грі використовуються спеціальні гроші, на яких зображені Михайло Грушевський, Леопольд Фон Захер Мазох, Король Данило, Соломія Крушельницька. Гру можуть грати дорослі і діти. Коштує вона близько 170 грн.

джерело: gazeta.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 858
Спонсорська реклама
Читайте про цікаві факти та нариси з історії світу

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: