Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Велика вода



Велика вода

Повінню і значними затопленнями весна Хмельниччині не загрожує
Велика вода
Червоним позначено можливі зони підтоплення


Однак, стверджують МНСники, дещо постраждати від повені можуть десять районів. Цього року сніговий покрив сягав 40 сантиметрів на півночі області та 22-25 – на півдні. Сьогодні більша частина снігу вже зійшла й, оскільки сніг не танув раптово, великої води не було. Надалі, прогнозують синоптики, передбачається деяке зниження температури, і танення снігу сповільниться.

Рівень води у річках вимірюють по кілька разів на день
«Для цього в області створено дванадцять постів, – розповідає заступник начальника управління цивільного захисту Головного управління МНС України в Хмельницькій області Володимир Дзюбій. – Й по кілька разів на добу вимірюється рівень води у річках. Хочу заспокоїти: поки що вони нам не загрожують. І ми сподіваємося, що Хмельниччина цьогорічну весну переживе без повені». А найбільше – на 30 сантиметрів – піднявся рівень води у Південному Бузі, на інших річках цей показник – 10-25 сантиметрів, що не загрожує населеним пунктам.

Однак, на випадок паводків в області розроблений план дій. Крім навчання рятувальників, підготували і потрібний інвентар. «Для можливого проходження весняної повені та льодоходу одночасно можуть залучатись 293 чоловіки особового складу підрозділів МНС області та 80 одиниць техніки, – розповідає Володимир Іванович. – З них – 36 пожежних автоцистерн, шість пожежно-насосних станцій тощо». Обласне управління меліорації і водного господарства визначило зони можливого підтоплення. У них – 79 населених пунктів десяти районів, 2568 будинків. Великою водою нам загрожують річки Горинь, Ушиця, Жванчик, Студениця, Хомора та Південний Буг. Найнебезпечнішими для людей можуть виявитися Горинь та Хомора, котрі здатні підтопити 1844 будинки у Білогірському, Ізяславському, Полонському та Шепетівському районах. Певну небезпеку таять і дванадцять гідроелектростанцій. Якщо вони не спрацюють, затоплення загрожує багатьом селам. Небезпеку можуть створити і деякі з дванадцяти автодорожніх мостів.

І спеціалісти стверджують, що розслаблятися поки що зарано. Як зазначив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій, за прогнозами Українського гідрометцентру, вже з третьої декади березня існує підвищена небезпека повені.


Ольга МАЛИНОВСЬКА.
джерело



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 474
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: