Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Не хочеш у дворі будівництво - плати величезну компенсацію



Не хочеш у дворі будівництво - плати величезну компенсацію

Будівельні конфлікти за останні роки вже стали масштабним явищем в Україні. У великих містах місця все менше, тому будівельники намагаються впихнути свої проекти в будь-якій не зайнятий ділянку. Донецькі забудовники вирішили на невеликому п'ятачку між будинками звести магазин. Коли ж місцеві жителі чинили опір, з них вимагали 700 тисяч гривень компенсації.

У столиці закладення першого каменя в будівництво часто проходить з бійками. Місцеві жителі не завжди раді майбутньому сусідству багатоповерхівки і всіляко опираються будівництву. Подібна ситуація не тільки в Києві. Жителі Донецька також порахували, що на невеликій ділянці між будинками ну просто ніде будувати магазин. Тим більше, в теплу пору року, там постійно граються діти і відпочивають люди похилого віку. Тому люди вирішили, що магазину, тим більше мобільного зв'язку, там не місце.

Найактивнішими були дві місцеві пенсіонерки. Саме вони вирішили тримати оборону намертво. Вважаючи, що будівництво порушує санітарні норми, жінки подали скаргу до Донецька міськрада. Але забудовник не став чекати думки чиновників, і посеред ночі прибули ставити паркан. Пенсіонерки і тут не спл [...цензура...] вали і захищали ділянку. За це їх, кажуть, побили.

- Я прокинулася серед ночі від несамовитого крику: рятуйте, допоможіть. Як була, у нічній сорочці вискочила на вулицю. А мене там схопили за руки, потягли по землі, били. Я бачила, як вони били мою сусідку Галочку, уявляєте, ногами її били, - жахається одна з активісток проти будівництва Ольга Тягляй.
Коли на крик, піднятий жінками збіглася вся округу і приїхала міліція, то будівельники розібрали свій паркан і поїхали геть. Пенсіонерки не захотіли подавати до суду за побиття. Кажуть, злякалися, що ситуація може повториться. А от забудовник нічого не побоявся і вирішив звернутися до суду. Директор компанії впевнений, що жінки зірвали йому плани будівництва, тому хай платять за це компенсацію. Грошей чоловік захотів, ні багато, ні мало, за 346 тисяч гривень з кожної жінки. Якщо суд з якоїсь причини стане на бік фірми, то жінки до кінця своїх днів не розрахуються з фірмою. За вітчизняні пенсії й жити нормально не можна, не кажучи вже про якісь виплати. Поки що, пенсіонерки справно ходять на засідання і сподіваються на свою перемогу. Директор фірми цілком задоволений своїм вчинком. Коментувати ситуацію відмовляється і відправляє до міліції.

У міськраді поки що стали на бік жінок. Там стверджують, що забудовник не має права пред'являти претензії мешканцям. Тим більше - подавати на них до суду. А питання про будівництво вже зняв - фірмі анулював дозвіл на будівництво магазину. Пояснюють - не було громадських слухань.

- Міська рада завжди буде стояти на боці законних інтересів жителів міста. І сьогодні, за дорученням міського голови, питання знаходиться на контролі в юридичному управлінні, - пояснив начальник управління зі зв'язків з громадськістю Донецької міськради Максим Ровинський.

Тепер долю жінок буде вирішувати суд. Але чиновники вже пообіцяли, що якщо феміда прийме рішення не на їхню користь, то вони допоможуть скласти апеляцію.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 248
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: