Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Видалили виразку - і прогавили гангрену. Медичний скандал у Хмельницькому

Видалили виразку - і прогавили гангрену. Медичний скандал у Хмельницькому

26.03.2010

Лікування одних хвороб часто призводить до виникнення інших недуг, особливо якщо допущені якісь помилки або не врахована та чи інша особливість організму. Мешканка Хмельницького Раїса звернулася в поліклініку з почервонінням на пальці. Ділянка назвали трофічною виразкою і видалили. Та так, що згодом довелося видаляти частину стопи.

Лікування, хоча і було досить простим - видалення виразки, ускладнювалося тим, що Раїса страждає від цукрового діабету. Операція пройшла нормально, проте після неї зберігалася висока температура. Жінка поскаржилася хірургу, на що той відповів, що після операції це звичайна справа. Тиждень жінку лихоманило і вона вирішила звернутися до лікаря з іншого стаціонару. Так вчинити Раїсі порадила медсестра, що побачила почорнілу кінцівку. І, як виявилося, вчасно: ще пара днів зволікання, і наслідки були б фатальними.

- Жінка поступила до нас з гангреною п'ятого пальця стопи і з гнійним процесом, який поширився на стопу, - розповідає хірург Хмельницької міськлікарні Віталій Гаєвський. - У цьому стані нам довелося забрати палець і розкривати цей гнійний процес. Якщо б стан не було занедбаним, палець вдалося б зберегти.

У той же час хірург із поліклініки не вірить, що його дії могли призвести до гангрени. За його словами, у жінки був глюкометр, прилад для вимірювання цукру в крові, і вона повинна була сама знати, можна їй робити операцію чи ні. Жінка каже, що глюкометра у неї немає.

Скарги начальству поліклінік привели до неоднозначних результатів. Лікарська комісія вирішила, що гангрена, що виникла при цукровому діабеті - цілком передбачуваний результат. Хоча неофіційно лікарі вказують на провину хірурга, якого, до речі, не відсторонили від роботи.

У підсумку, висновок: гангрена виникла не тому, що лікар зробив помилку, а тому, що післяопераційний догляд був невірним. Звідси й гангрена. До того ж про можливі ускладнення Раїсу ніхто не попередив, так що ознаки халатності теж є. Нещасна жінка витратила на лікування вже більше п'яти тисяч гривень. Раїса хоче довести провину лікаря в суді і отримати компенсацію за інвалідність. Однак, оббивати пороги прокуратури, міліції та судів з покаліченої ногою - заняття нелегка. Але жінка має намір йти до самого кінця.

За матеріалами: kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 127
Спонсорська реклама
загрузка...
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: