Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Новини Хмельниччини » Відкрито музей одного з найстаріших мікрорайонів Старокостянтинова



Відкрито музей одного з найстаріших мікрорайонів Старокостянтинова

Власний історичний музей має віднедавна один з найстаріших мікрорайонів Старокостянтинова, який у народі називають село Нове Місто. Його відкрито в загальноосвітній школі №3 з ініціативи директора, історика за фахом Василя Михайлюка.

Експозиція поки що невелика – налічує трохи більше сотні експонатів. Селянський віз, дитяча колиска, вишиті рушники, серветки, скатертини, сорочки та інші старожитності розповідають про історію краю з сивої давнини й до сьогоднішніх днів. Значне місце відведено періоду князювання Костянтина Острозького, коли зароджувалося село Нове Місто.

На окремих стендах розповідається про історію підприємств мікрорайону – колгоспу «Поділля» та районного об’єднання «Сільгосптехніка», а також культових споруд – православного храму і протестантських церков.

Окремий розділ присвячено 65-й річниці Великої Перемоги. На стендах розміщено розповіді про початок німецько-фашистської окупації, створення єврейського гетто, розстріли євреїв на околицях біля Половецького лісу. Також висвітлюється діяльність підпільних груп на території мікрорайону і міста, визволення Старокостянтинова від загарбників.

Микола ЗАВЕРУХА.
джерело: газета Є! Поділля!



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 256
Спонсорська реклама
Самі свіжі та цікаві Новини Хмельниччини : огляд, анонс та аналіз подій

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: