Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » 2009 – рік місячних та сонячних затемнень



2009 – рік місячних та сонячних затемнень

цього року відбудуться два сонячні і чотири місячні затемнення. В Україні можна буде спостерігати лише затемнення Місяця


2009 року на мешканців землі очікує шість затемнень Сонця та Місяця. Астрологи й маги у зв’язку з цим пророкують низку надзвичайних подій. Науковці ж зауважують, що на самопочутті людини можуть позначитися магнітні бурі, а не затемнення.

В Україні, на території Одеської області цього року можна буде спостерігати лише чотири напівтіньових місячних затемнень. Перше затемнення одесити вже побачили цього понеділка – 9 лютого. Воно розпочалося о 14:37, досягло максимальної фази о 16:39 й завершилося о 18:40. Тривало затемнення близько чотирьох годин. “Решта три місячних затемнень – теж напівтіньові – відбудуться 7 липня, 6 серпня і 31 грудня”, – повідомив науковий співробітник Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.

При напівтіньовому затемненні яскравість Місяця зменшується, але незначно – таке зменшення практично непомітно для неозброєного ока і фіксується лише приладами. Утім, коли Місяць у напівтіньовому затемненні проходить поблизу конусу повної тіні, у ясному небі можна помітити потемніння з одного краю місячного диска.

Що ж стосується сонячних затемнень, то у 2009 році їх буде два. Перше вже мали змогу спостерігати у китайський Новий рік – 26 січня. Це було кільцеподібне сонячне затемнення, при якому Місяць закривав диск Сонця на 93 відсотки – по краях було помітно яскраву сонячну “кайму”, яка оточувала місячний диск. Місячна тінь у перший день року Бика перетнула індонезійські острови Суматра, Ява, а також острів Борнео і залишила поверхню Землі в районі острова Мінданао (Філіппіни). Крім того, часткове затемнення могли бачити жителі півдня Африки, полярники в Антарктиді, мешканці Мадагаскару, південної Індії і Індокитаю, Індонезії і Австралії.

Наступне сонячне затемнення відбудеться 22 липня. Воно буде повним, причому із рекордною тривалістю – 6 хвилин 39 секунд. Затемнення пройде через Південну Азію – Індію, Непал, Бутан, Бангладеш, південь Китаю, південні острови в Японії (Рюкю), Маршаллові острови. До речі, чимало туристичних компаній вже пропонують спеціальні тури до цих країн, приваблюючи туристів заманливими пропозиціями й анонсуючи, що лише разом із ними, вони зможуть побачити найдовше у ХХІ столітті сонячне затемнення.




Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 2511
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: