Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Parkour по-красилівському. Відео



Parkour по-красилівському. Відео

Ось сьогодні мені користувач під ніком NITRO надав відео наших красилівських parkour -івців.

Відео (тривалість - 5:09, розмір - 17,9 Мб, формат - .flv)





Історія Паркура починається з далекого 1987 коли маля на ім'я David Belle від неробства лазив по деревах і по парканів у рідному місті Lisses, який знаходився на околиці Парижа у Франції, через те, що батько David Belle Raymond Belle не допускав свого нащадка до скель, де займалися професійні альпіністи.

Сам же Raymond Belle був також гарним спортсменом, який служив у В'єтнамі і надалі став пожежником у місті Lisses. Але лазити по деревах Belle'ю одному було нудно, тому він пристрасті до такого роду заняття свого кращого друга Sebastien'a Foucan'а, який був не проти такого. Ну звичайно просто лазити по деревах, парапетів, парканів тощо було нудно і нецікаво, тому, що сів думку гадати, вони вигадали, грубо кажучи, екстремальний вид спорту aкі Мистецтво пересування - Le Parkour або Freerun, що означає з французького «Смуга перешкоди на кінських перегонах »або« вільний біг », який мав навіть свою філософію! Паркур вміщував в себе суміш атлетики, акробатики, скелелазіння, бойові мистецтва. Потім почали вигадувати трюки і давати їм імена.

З тих пір вони стали серйозно займатися під девізом: «Немає меж - є лише перешкоди». Вони стрибали по дахах будинків, перелаз через високі стіни і огорожі і що найцікавіше без усякої амуніції і страховки, єдина екіпірування була так це хороші кросівки з гарною підошвою, яке дає хороше зчеплення, а також рукавички, щоб не порізати руку і т. п . Новий напрям привернув увагу молоді і тому людей, які займаються паркуром, стали називати трейсерамі, у перекладі з фр. traceurs або англ. tracers означає - «люди, прокладати нові шляхи».

Пізніше сформувалась команда, що складається з друзів, яких об'єднувало спільне прагнення і інтерес. У результаті до David'у і Sebastien'у приєднувалися жителі Lisses, Evry, Sarcelles, з яких і стало формуватись ядро команди. На тренуваннях вони перетинали свої міста знизу вгору і назад. Пізніше почали відкриватися сайти, що розповідають про новий напрямок у міському екстримі, на якому з'являлися фото-та відеоматеріали. Так проходило спілкування з послідовниками з інших міст. David, Sebastien, Yann, Charles, Malik, Guylain, Chau та William - 8 друзів, які вирішили заснувати команду. Вони назвали свою команду - Ямакаси (Yamakasi), що в перекладі з заірского мови лінгала означає «чоловік, сильний тілом і духом» або ж «справжній чоловік». Ямакасі вірили у свій талант і професіоналізм. 31 травня 1997 була ними створена Асоціація Мистецтва Переміщення (The Art Of The Movement Association). Sebastien заснував асоціацію і розробив для неї логотип. Ямакасі стали героями кількох статей, засвітилися в кліпі групи I AM і стали учасниками спортивної програми «Stade 2» на французькому телебаченні. Але ... У лютому 1998 року Ямакасі пропонують зайнятися постановкою трюків для мюзиклу «Notre Dame de Paris». Ніхто не заперечував крім «батьків-засновників» David Belle і Sebastien Foucan, і саме цей момент в історії команди, і став причиною розпад. Yann, Charles, Guylain, Chau, William вибрали підписання контракту на 2 роки і виступ у трюків сценах «Notre Dame de Paris». Вони вважали, що це гарна можливість показати свій потенціал і заробити собі на життя. David Belle і Sebastien Foucan хотіли залишитися, вірними філософії стилю, адже, сюжет картини припускав крадіжка із застосуванням навичок паркуру, а це не є частиною філософії, яку заснував Belle і він розчарувався таким побудовою сюжету першого фільму про його стилі. Також David і Sebastien вирішили, що дворічна заморочка з мюзиклом позбавить їх притаманною їм індивідуальності і віддалить від їх прагнень (для David'а - знятися у фільмі, показавши свій стиль у всій красі, для Sebastien'а - відучитися). Ці хлопці не хотіли віддатися мюзиклу, а тим більше на 2 роки! Їх мріями завжди були телебачення, шоу, кіно, але при цьому вони завжди прагнули до збереження образу індивідуальності їхнього мистецтва. Асоціація розвалилася до 17 лютого 1998 року і команда розпалася.

Потім Ямакасі запросили на зйомки фільму «Таксі 2» як ніндзя Трюкачів-каскадерів. Ще пізніше знаменитий режисер Люк Бессон взявся за зйомки фільму про знаменитих трейсерах. Фільм мав назву - «Ямакасі: нові самураї», сюжет який знають, мабуть, все. Хлопців навчили, тільки, тримаються перед камерою і говорити по тексту. Через 2 роки виходить 2-а частина фільму «Ямакаси 2: Діти вітру», яка, правда, не мала такий успіх як 1-а частина фільму.

Тим часом, стали утворюватися молоді команди, і Sebastien сподівався, що вони розділять їх з David'ом переконання. Sebastien почав спроби заробити на паркур, збираючи вступні внески з хлопців, які мали бажання тренуватися. David ж при цьому був проти такого підходу. Витівка Sebastien'а швидко провалилася, адже, David був набагато краще підготовлений і продовжував виконувати трюки, вже наблизившись до справжньому екстриму. Sebastien ж припинив рух уперед через бажання заробити. У підсумку Sebastien не зміг втілити свою ідею в життя, а сам факт став причиною закінчення відносин між David'ом і Sebastien'ом. «For the love of the art» - ось девіз, під яким 31 травня 2000 заново починається історія дисципліни Parkour. Грунтується нова асоціація - Асоціація Паркура (Parkour Association), у якому Sebastien стає президентом. Jerome, Stephane, Sebastien - ось нові послідовники філософії Parkour'а. David Belle більше не був зацікавлений у продовженні.

На даний момент David Belle як би відокремився від усіх інших трейсеров. У 2002 р. David знявся в рекламному ролику для BBC, сюжет якого полягає в тому, що чоловік з офісу поспішає потрапити додому і, тому що на вулицях пробки, він вирішує дістатися додому, стрибаючи по дахах будинків, і все це він робить , щоб встигнути до випуску новин BBC. У цьому ролику David Belle показав усе, на що здатний, ніж вразив і знімальну групу, і глядачів. Всі трюки він виконував з першого разу і дуже чітко, що посприяло тому, що зйомки пройшли швидко. Цей ролик не прибирали з ефіру впродовж півроку, замість передбаченого 1-го місяця. Що вийшла реклама мала великий успіх у глядачів. У наступні роки Belle знявся вo багатьох рекламних роликах, з них було багато реклами фірми «Nike». На початку 2003 David Belle випустив відео SpeedAirMan, в якому знову показав майстерність володіння своїм тілом. Ось так непроста і цікава історія команди Ямакаси (Yamakasi).

Місто Lisses як і раніше залишається батьківщиною Parkour'а і найкращим місцем для тренувань послідовників філософії Parkour'а тому що всі будинки в місті не високі, а будь-які дахи, стіни, парапети, паркани немов пристосовані для трейсеров. А 20 липня кожного року, починаючи з 2002, в Lisses проходять Дні Паркура (Day Of Parkour або PK Day), в яких беруть участь молоді команди на чолі з Sebastien'ом Foucan.

Зараз David творить чудеса разом зі своїм кращим другом Cyril'ем Raffaeli, який є професійним каскадером. Чи знайомі вони вже 3 роки. Разом вони складають горючу суміш трюків та екстриму. На закінчення хочеться сказати про те, як відгукується David про своїх колишніх колег. Він жодного разу не говорив про них погано і завжди висловлював надію, що Ямакасі ще знімуть продовження фільму, показавши паркур з іншого боку, а Sebastien'а просто згадував з посмішкою. David'у завжди важко було просувати його стиль, адже, небагато хто зможе зрозуміти це захоплення. David замикався в собі, не відкриваючись один час людям, коли ті його не розуміли. Зараз Belle досяг шалених успіхів у просуванні паркуру по всьому світу, і отримав отримав кілька ролей у кіноіндустрії: зокрема це яскравий, гучна екшн «13 район» де він показав на що здатні трейсери. На даний момент достовірно відомо що Девід Белль бере участь в ролі каскадера фільму Spiderman 3.
Теги красилів



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 8 Переглядів 2275
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: Fed (20 вересня 2009 10:59)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
Шановні користувачі, ділимося враженнями...


--------------------------
#2 написав: NITRO (20 вересня 2009 12:42)
Фото

Користувачі
Коментарів: 19
Публікацій: 0
Круто зробив СПС! smile
#3 написав: Fed (20 вересня 2009 12:48)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375

Цитата: NITRO
Круто зробив СПС!

 

напиши склад групи і оператора :)



--------------------------
#4 написав: Max (20 вересня 2009 12:54)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0

В кліпі знімалися:

  • Мах
  • Tim
  • Sever

 

Оператор:

  • Nitro

 

Велика подяка:

  • Марині
  • Нафті
  • Вадиму
  • і всім-всім хто приймав участь...
#5 написав: Fed (20 вересня 2009 13:06)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
Max спс. Класно замутили... Будуть ще відео - скидайте, поставим тут...

Фотки також приймаються...


--------------------------
#6 написав: Димко) (20 вересня 2009 13:29)
Фото

Гости
Коментарів: 0
Публікацій: 0

оО паркур)) дуж круто зробив!

#7 написав: nusja (25 вересня 2009 14:36)
Фото

Користувачі
Коментарів: 55
Публікацій: 6
Мені сподобалося winked Треба неабияка фіз. підготовка, щоб так гоцати. Та й корисні такі вміння, як прийдеться тікати чи наздоганяти  fellow
#8 написав: gems (25 вересня 2009 15:22)
Фото

Користувачі
Коментарів: 1
Публікацій: 0
Круто!!!!!!----це мої друзі ми з ними разом треніруємось, крім Sever він поіхав в Київ він там живе!!!!!

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: