Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Грибчик А.М. перевищив швидкість, …не виходячи з кабінету



Грибчик А.М. перевищив швидкість, …не виходячи з кабінету

Грибчик А.М. перевищив швидкість, …не виходячи з кабінету
«MITSUBISHI» продав ще торік і придбав автомобіль «HONDA CR-V», якому при реєстрації, на підставі моєї заяви, присвоїли той самий державний номер, який був у попереднього авто», – каже пан Анатолій.


До кореспондентського пункту нашої газети зателефонував приватний нотаріус з Красилова Анатолій Грибчик і з обуренням розповів, що безпідставно оштрафований на триста гривень праців- никами Державтоінспекції. На його адресу надіслали «лист щастя» (повідом- лення ДАІ про скоєння правил дорожнього руху – авт.) про те, що 5 серпня ни- нішнього року він, перебуваючи за кермом автомобіля «MITSUBISHI», пере- вищив швидкість руху на 27 кілометрів за годину в с.Червона Зірка Хмельницького району. До рапорту, підписаного інспектором Хмельницького взводу дорожньо-патрульної служби, був при- кріплений знімок, зроблений приладом «Візир», на якому чітко видно автомобіль «MITSUBISHI Pajero» державний номер ВХ2220. Щоправда, останні дві літери, якими позначають серію державного номера, в кадр не потрапили. Уже цей факт мав би стати приводом для того, щоб не брати фото до уваги і не складати ніяких протоколів. Не насторожив інспек- тора ДПС й витяг з бази даних, який він також надіслав пану Грибчику. Там чітко значиться: «MITSUBISHI Pajero» з державним номером ВХ2220АІ знято з обліку для реалізації у вересні 2008 року.

– Мене шокувало це повідомлення. Бо «MITSUBISHI» продав ще торік і придбав автомобіль «HONDA CR-V», якому при реєстрації, на підставі моєї заяви, присвоїли той самий державний номер, який був у попереднього авто. Та й 5 серпня я нікуди не їздив. А працював у своєму офісі. Того дня виконав двадцять вісім нотаріальних дій. (Хто хоч раз відвідував нотаріуса, знає, скільки часу потрібно потратити на оформлення одного документа – авт.), – розповідає Анатолій Грибчик.
І як додаток до своїх слів показує два документи. У «Відомості виконання перевірок справжності спеціального бланка нотаріальних документів» значиться, що він робив запит в єдиний реєстр спеціальних бланків усього через двадцять шість хвилин після часу зафіксованого «Візиром» порушення правил дорожнього руху. А щоб доїхати навіть швидкісною іномаркою від Червоної Зірки до Красилова, потрібно потратити майже годину. Інший документ – довідка 6-го ВРЕР УДПІ УМВС України в Хмельницькій області – підтверджує перереєстрацію державного номера з MITSUBISHI на автомобіль HONDA CR-V у вересні минулого року.
Юрист також сумнівається в достовірності фотографії «Візира», на якій чітко видно прорізи дисків на колесах:
– Я вважаю, що це фальсифікація.

Наразі пан Грибчик збирається подати позов на неправомірні дії інспектора ДПС у суд.

Буквально через декілька днів нашої розмови з Анатолієм Мусійовичем у засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що Генеральна прокуратура України заборонила Державто- інспекції штрафувати порушників правил дорожнього руху без їх відома, опираючись лише на покази приладу «Візир». Відтепер інспектор повинен зупиняти водія, який перевищив швидкість, і разом з ним складати протокол про порушення. Раніше ця практика виглядала наступним чином: даівець фіксує порушення на «Візир», виписує штраф і надсилає такий собі «лист щастя». Інспектори повинні запобігати порушенням на дорогах, а не просто фіксувати їх і карати неслухняних, переконані у Генпрокуратурі. Якщо ж ДАІ проігнорує це розпорядження, водіям радять звертатись до суду.
У Міністерстві внутрішніх справ України мають свою думку з цього приводу: Генеральна прокуратура не забороняла Державтоінспекції використовувати прилад «Візир» для фіксації перевищення автомобілями швидкісного режиму. Про це заявив заступник міністра Олександр Савченко, коментуючи інформацію, яка з’явилася в ЗМІ.

– Генпрокуратура не забороняла «Візир». Вони рекомендували нам поки його використовувати як допоміжний фіксуючий засіб для складання протоколів, – сказав міліцейський чиновник.

При цьому він зауважив, що 7 липня МВС отримало припис прокуратури, але після консультацій з експертами щодо його використання 17 липня МВС надало Генпрокуратурі свою відповідь. Однак з Генпрокуратури ніяких документів з цього приводу не надходило. В суд вони також не зверталися про невиконання припису.

– Ми вважаємо, що прокуратура сьогодні до нас не має претензій, ну, а ми ж до прокуратури ніколи в житті претензій не мали, – зазначив Олександр Савченко.
Водночас він висловив здивування, чому інформація про подання, яка надійшла 7 липня, тільки у вересні набула резонансу.

– Закон є, закон прийнятий, і закон ніхто відмінити не може – ні Генпрокуратура, ні суд, ніхто, – наголосив заступник міністра внутрішніх справ.

А поки Генеральна прокуратура та Міністерство внутрішніх справ України з’ясовують між собою стосунки щодо правомірності складання протоколів на основі показів «Візиру» без участі порушника правил дорожнього руху, страждати доведеться водіям.


джерело
Микола ЗАВЕРУХА
Фото автора.
Теги красилів



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 1061
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: Wistuk (26 вересня 2009 23:27)
Фото

Користувачі
Коментарів: 151
Публікацій: 23
муть... але ж це Україна fellow  


--------------------------
Чтобы девушка стала ангелом, ей нужно подарить рай...

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: