Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » 10-річний Мирослав Муляр, з’їжджаючи по шкільних перилах, впав та вдарився головою об сходи



10-річний Мирослав Муляр, з’їжджаючи по шкільних перилах, впав та вдарився головою об сходи

Медики дають лише один відсоток зі ста на те, що хлопчик виживе
7 жовтня, в 11.05 в Завадівській загальноосвітній школі на Чемеровеччині пролунав дзвоник на велику перерву. Діти вибігли в коридор. Разом з дітлахами був учень четвертого класу Мирослав Муляр. Разом з однокласниками хлопчина подався на другий поверх, аби з’їхати зверху по перилах.

«Хоч і страшно було, а я нормально проїхав, – каже однокласник Мирослава Дмитро Дідур. – А він трохи проїхав і впав назад. Мирослава ніхто не штовхав. Спочатку вдарився головою об перило, а потім об сходинку. Пішла кров».

«Я бачила, як Мирослав їхав по перилах, а коли падав крикнув: «Допоможіть!» – розповідає 9-річна Мирослава Роздайгора. – Впав і вдарився головою об сходинку. Ми налякалися».

Діти повідомили вчителям, а ті викликали карету швидкої допомоги та фельдшера. Медпрацівник надав дитині першу медичну допомогу.
«Учні кажуть, що Мирослава ніхто не штовхав, – каже директор Завадівської загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Ірина Атаманчук. – Діти час від часу з’їжджають з перил. Вчителі роблять їм зауваження. Того разу черговий вчитель навіть не встиг вийти з класу. Одразу після дзвоника діти вибігли на коридор…»
Мати Мирослава Алла Муляр віддала сина до школи на рік пізніше. Тому Мирослав навчається в одному класі разом із 9-річною сестричкою Тетянкою.

«Я вже два дні плачу, – розповідає вчителька початкових класів Євгена Ярощук. – Це ж мій племінник. Алла – роботяща жінка. Сама їх виховує. Таня в неї хворіє на дитячий церебральний параліч. Але в 9 років вже сама доїть корову, допомагає по господарству. А Мирослав, той взагалі був за хазяїна в домі. Це її перша поміч».

Дитину привезли до хірургічного відділення Чемеровецької районної лікарні. З області виїхав нейрохірург.

«Дитина поступила у вкрай важкому стані, – каже завідуючий травматологічним відділенням Чемеровецької райлікарні Юрій Гричанюк. – Після травми хлопчик одразу втратив свідомість, а це погані ознаки, котрі вказують на те, що травмований мозок. У пацієнта виявили множинні переломи черепа. Практично по всіх швах. Операція тривала понад годину. Нині дитина перебуває на апаратному диханні, під цілодобовим наглядом лікарів».

Одразу після цього трагічного випадку до відома були поставлені усі відповідні органи. Медикаменти купуються за кошти лікарні.

«Дитина перебуває у вкрай важкій церебральній комі. Сьогодні за допомогою медикаментів підтримуємо артеріальний тиск і зменшуємо тиск головного мозку. Якщо дитина вийде з такого стану - це буде диво. А навіть якщо це і станеться, хлопчик залишиться інвалідом. Обласний нейро- хірург каже, що мозок мертвий. Якщо відключити апаратуру, дитина помре. На те, щоб вижити, у пацієнта не більше 1%. Але надія завжди є», – розповідає районний анестезіолог Валерій Назаров.

Батько Мирослава подаватиме на лікарів до суду
Біля Мирослава і вдень, і вночі сидить матір. А його батько вважає, що у такому важкому стані його дитини винні лікарі.

«Нейрохірург приїхав з області лише через три години, – каже батько Мирослава Володимир Муляр. – До того часу вся кров пішла в мозок. Якби він приїхав швидше, цього б не сталося. І вони могли б його врятувати. А тепер мені лікар сказав, що шансів практично немає. Вбили дитину. До районних лікарів я претензій не маю. А от на обласних буду подавати на суд».

За цим фактом відділ районної освіти проводить перевірку. Всього у Чемеровецькому районі 47 шкіл, з котрих одноповерховими є лише п’ять. Висота між першим та другим поверхом Завадівської школи близько 5 метрів.

«Ми видали наказ директорам шкіл повторно провести інструктаж з техніки безпеки, – розповідає начальник Чемеровецького відділу освіти Дарія Барціховська. – Про покарання говорити зарано. Будемо з’ясовувати, чи виконували вчителі свої функціо- нальні обов’язки по чергуванню, чи могла вона його схопити і не дати впасти. Але є речі, від котрих не можна вберегтися».

Подібний випадок у Чемеровецькому районі трапився вперше. Всього в Завадівській школі навчається 71 школяр, з них 27 учні початкових класів.

«Мирослав дружелюбний. Ми з ним товаришували, грали у футбол. З Мирославом багато хто дружив. Він добрий», – розповідає Мирославів приятель Олег Гречко.
«Він дуже енергійний, – каже мати Алла Миколаївна. – Любить грати у футбол, теніс. Роботяща дитина. Знаєте, мені з самого народження здавалося, що в мене його відберуть. Він йде на річку купатися, а мені на душі неспокійно. Йду за ним. Я його так люблю. Та не вберегла…».

По даному випадку правоохоронці кримінальної справи не порушили.

«Нині проводимо перевірку, після закінчення котрої буде прийняте відповідне рішення», - заявив начальник районного відділу міліції Петро Фурман.

джерело
Михайло ЖИЛА.
Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 898
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: