Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Грип на Хмельниччині очікують взимку



Грип на Хмельниччині очікують взимку

Жовтень-листопад - найкращий час для профілактичних заходів

Як зазначає завідуюча епідеміологічним відділенням обласної санітарно-епідеміологічної станції Лариса Калінер, цього року очікують циркулювання вірусів трьох штамів – вірус грипу А Brisbane (H1N1), вірус грипу А Brisbane (H3N2) та вірус грипу В Brisbane 2008-like cirus. Це не нові для українців віруси, але вони постійно змінюються, тому імунітету проти цих вірусів у нас немає. Та головна загроза у тому, що до сезонного грипу може додатися вірус грипу А/H1N1 Каліфорнія, тобто того, який ми ще недавно називали свинячим. Він утворився завдяки комбінації генома трьох вірусів грипу – людського, пташиного та свинячого. Саме цей грип має так звану пандемічну властивість – коли за короткий час на грип захворює дуже велика кількість людей. І саме у цьому головна загроза нового вірусу грипу.

Хоч до вакцинації ми ставимося дуже обережно, однак медики в один голос закликають не відмовлятися від щеплення. Щороку до вакцин вводять ті штами вірусу, який очікують у сезоні. Тобто, хоч назва вакцини щороку одна й та ж, склад вакцини змінюється. Тому перш, ніж купити вакцину, подивіться на дату її виготовлення. Минулорічні вакцини у цьому році неактуальні. Як розповідає головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна, сьогодні в Україні зареєстровано вісім вакцин проти грипу. «Однією з найкращих вакцин третього покоління, й максимально безпечною є вакцина «Інфлувак», – каже Оксана Вікторівна. – Епідемічна активність складу «Інфлуваку», висока ефективність (95-98 відсотків), зручність і безпечність використання дозволяє рекомендувати «Інфлувак» для профілактики грипу серед всіх категорій населення. У нашій лікарні кожен може отримати усю необхідну інформацію та консультацію щодо щеплень проти грипу, а також придбати вакцину і зробити щеплення від сезонного грипу». Оскільки останніми роками пік захворювання на грип припадає, зазвичай, на січень-лютий-початок березня, то й цього року медики очікують підвищення рівня захворюваності наприкінці січня – у лютому. А жовтень-листопад якраз хороший для того, щоб зробити щеплення.

Лариса Калінер теж радить робити щеплення. Особливо, таким чином варто захиститися тим, робота котрих пов’язана зі спілкуванням з людьми. «Для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій є досить хороший засіб, – каже Лариса Абівна. – Це аміно-капронова кислота (АКК). Її можна давати навіть дітям до року. Це наш вітчизняний препарат. І він дає досить хороший ефект – і для лікування, і для профілактики. Також добрий ефект дають такі препарати, як «Афлубін», «Амізон», «Арбідол». Таких засобів достатньо».

джерело
Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА.
Теги хмельниччина



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 864
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: