Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » МОЗ: епідемія грипу швидко йде на схід України



МОЗ: епідемія грипу швидко йде на схід України

МОЗ: епідемія грипу швидко йде на схід України Епідемія грипу швидко поширюється із західних регіонів в інші області України. Про це заявив міністр охорони здоров'я Василь Князевич.


"По динаміці грип рухається до Центральної України і нам треба готувати всю Україну", - сказав він.

"У нас була проблема з ідентифікацією збудника. Він циркулював тільки у Західному регіоні. Різні версії відпрацьовувалися. Зараз маса йде додаткових аналізів, щоб ми не пропустили ще іншу патологію, яка може нашаруватися", - заявив міністр.

За словами Князевича, після скасування занять у школах та вищих навчальних закладах на Західній України "є стабілізація процесу".

Він також заявив, що дефіцит медичних засобів у аптеках, спричинений надмірним ажіотажем, буде "закритий за пару днів".

За словами міністра, Україна звернулася до всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням допомогти з вакциною проти грипу. "Вона була б дуже доречна для вакцинації центральних та південних регіонів, і особливо наших медичних працівників", - заявив він.

Коментуючи проект постанови про свою відставку, зареєстрований депутатом від Партії регіонів, Князевич сказав: "Мене вже тричі відправляють у відставку по тим чи іншим питанням".

Він закликав не політизувати ситуацію з епідемією. "Йде дискредитація органу охорони здоров'я, який у надзвичайно важких умовах виконує свої функції. Немає іншого органу, щоб націю врятувати", - вважає міністр.

За словами Князевича, "на рівні держави необхідно мати один інститут, одну потужну лабораторію, яка дала б відповідь на всі питання".

"Я дав доручення залучити всі медичні ВНЗ, особливо 6 курс, тих, хто може вже бути як лікарі, до цього питання. Безпрецедентним рішенням уряду підпорядковані всі медичні засоби у державі міністру охорони здоров'я", - сказав він.

Нагадаємо, уряд оголосив карантин у дев'яти областях України - Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській (ці області найбільше постраждали від грипу), Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Хмельницькій і Вінницькій.

МОЗ очікує, що епідемія грипу в Україні буде дуже серйозною і може призвести до великої кількості тяжких захворювань і летальних випадків.

Теги україна , здоровя



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 645
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: