Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Бідний, але здібний, і мрієш про вуз?..



Бідний, але здібний, і мрієш про вуз?..

Управління освіти і науки облдержадміністрації надає пільгові довгострокові кредити на навчання

Закінчуючи школу, кожен випускник мріє вступити у вищий навчальний заклад. Але батьки не завжди мають змогу сплачувати за навчання дитини, тому мрія так і залишається нереалізованою. Проте на Хмельниччині ще з 2002 року діє програма надання пільгових кредитів на здобуття вищої освіти у навчальних закладах України будь-якої форми власності за рахунок коштів з обласного бюджету для жителів Хмельницької області. Перевага надається дітям з малозабезпечених родин, обдарованій молоді та дітям-сиротам.

“Порядок надання таких кредитів визначено постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2003 року №916 “Про затвердження Порядку надання цільових пільгових кредитів для здобуття вищої освіти”, відповідно до якої кредити розподіляються спеціальною комісією в межах обсягу видатків, затверджених рішенням обласної сесії на поточний рік, – розповідає Валентина Скоропуд, головний спеціаліст обласного управління освіти і науки облдержадміністрації. – Кредит надається на 15 років з моменту закінчення навчального закладу. Виплата здійснюється щороку у сумі однієї п’ятнадцятої частини загальної суми одержаного кредиту та трьох відсотків річних за користування ним. Кредит з держбюджету отримується безпосередньо через виш, в якому навчається студент. Окрім того, постановою передбачено, що одержувач кредиту може не повертати його та відсотки, якщо пропрацював після закінчення вузу не менше п’яти років у державному або комунальному закладі чи установі у сільській місцевості, що підтверджується щороку на момент оплати довідкою з місця роботи”.

За словами пані Валентини, кредит на навчання можна отримати лише одноразово для здобуття одного освітньо-кваліфікаційного рівня, тобто бакалавра, спеціаліста або магістра. За попередні або наступні освітньо-кваліфікаційні рівні студент сплачуватиме вже власні кошти. Якщо у студента є дитина, то поки що це не є головною і поважною причиною надання пільгового кредиту. Принаймні, у постанові про це не йдеться. Основним фактором відбору є малозабезпеченість родини студента чи абітурієнта.

Для отримання кредиту на навчання за кошти обласного бюджету необхідно звернутися в управління освіти і науки облдержадміністрації та подати необхідні документи, перелік яких вам там нададуть. Адреса у Хмельницькому: майдан Незалежності, 1 (Будинок освіти), каб. 126 (5 поверх). Телефон 703-896.


Леся БОРОВЕЦЬ
джерело



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 651
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: