Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » "Майстер на всі руки"



"Майстер на всі руки"

Сьогодні побичили у Красилівському віснику (№25-26 від 19 березня 2010 року) статтю на останній сторінці газети під назвою "Майстер на всі руки" (автор Галина Косюк).

Приведу текст статті
"Майстер на всі руки"
Пам'ятаєте прислів'я: «За одягом зустрічають, за розумом - проводжають». Тобто, вигляд людини, її одяг відіграють не останню роль. І ще в шкільні роки цю істину збагнула Тетяна Матвійчук, бо не марила «модними» на той час професіями актриси, вчителя, лікаря, інженера, а подала документи до Львівського профтехучилища, яке, серед інших спеціальностей, готувало швачок. А оскільки направлення на навчання давав побуткомбінат, то й повернулася сюди на роботу.

Керівництво, колеги по роботі одразу відзначили її здібності до професії, своєрідний смак, розуміння напрямку моди. І через три роки, знову ж таки за направленням, Тетяна знову поїхала на навчання до Хмельницького профтехучилища №10 опановувати фах закрійника чоловічого і жіночого верхнього одягу.

Через рік її направили на роботу в с. Великі Зозулинці . Роботи не бракувало, проте до кожного замовлення підходила творчо, знаходила такі варіанти крою, які пасували клієнту, вміла переконати кожного у доцільності саме такого фасону. А незабаром до молодого майстра почали звертатися замовники з інших сіл.

Через кілька років з 'явилося місце закрійника у райцентрі і Тетяна Євгенівна повернулася у Красилів .

Чимало років минуло з того часу, чимало подій відбулося. Єдине, що не змінилося - її ставлення до роботи, до замовників. Як завжди привітна, старанна, відповідальна і дипломатична - саме так охарактеризувала, майстра-закрійника Тетяну Матвійчук директор колективного підприємства «Побутсервіс» Людмила Іванівна Паламарчук. Найголовніше у роботі закрійника - впевненість у роботі, вважає вона, вміння підійти до клієнта, вислухати його і бездоганно виконати замовлення, щоб він із задоволенням прийшов сюди наступного разу. Тетяна Євгенівна, безумовно, відмінно справляється з виконанням покладених на неї обов'язків, адже без роботи не залишається ніколи.

Колеги інколи дивуються: як встигає всюди дати лад? Вдома єдина жінка в сім'ї і вся хатня робота лягає на її плечі. А ще старенькі батьки і столітня бабуся, яким також потрібна її допомога, а вони мешкають в іншому районі міста...

Проте її домашні клопоти залишаються за порогом і на роботу Тетяна Євгенівна приходить усміхнена, привітна і чарівна, і завжди готова підняти настрій кожному своєму клієнтові відмінно виконаною роботою.

Такими ж працьовитими, старанними, людяними виховала Тетяна Євгенівна двох синів - Андрія і Євгена. Обоє старанно працюють, користуються авторитетом у своїх колективах.

А Тетяна Євгенівна, без сумніву, користується беззаперечним авторитетом у сотень красилівчан і жителів району. З нею радяться стосовно пошиття, підбирають кращі фасони. Тільки до неї йдуть, коли придбану в магазині річ потрібно «підігнати» по фігурі, або старе плаття, яке вийшло з моди, зробити новим і привабливим. Адже недаремно про таких, як вона кажуть: «Майстер на всі руки».

Красилівський вісник
Автор статті: Г.Костюк
фото автора


А тепер кілька слів від себе:

Перед Новим роком було подано замовлення на вишотовлення наволочок (4 наволочки зі свого матеріалу та замку, також наданого замовниками). В результаті "майстер на всі руки" розкроїла матеріал, а Надя (так її називають на роботі) пошила наволочки.
Замовники прийшли забирати замовлення, але не так все просто... Наволочки були настільки брачні, що довелося зі скандалом залишити дві з 4-ох наволочок на повторне виготовлення. З того часу пройшло близько 3-ох місяців.
Напередодні навідувалися до "биткомбінату" за переробленими вже наволочками, а в результаті просто фраза від Надії - "закройщиця ще не покроїла...".

А тепер прочитайте ще раз після цього кусочок зі статті:
...Як завжди привітна, старанна , відповідальна і дипломатична - саме так охарактеризувала, майстра-закрійника Тетяну Матвійчук директор колективного підприємства «Побутсервіс» Людмила Іванівна Паламарчук. Найголовніше у роботі закрійника - впевненість у роботі, вважає вона, вміння підійти до клієнта , вислухати його і бездоганно виконати замовлення , щоб він із задоволенням прийшов сюди наступного разу. Тетяна Євгенівна, безумовно, відмінно справляється з виконанням покладених на неї обов'язків , адже без роботи не залишається ніколи....


До речі, фото забраної наволочки я приложив. Там в такому місці замок розташований, що аж самому смішно - посеред подушки - класно на ній спати... winked Хоча, можливо, відповідальні особи за замовлення вдома на саме таких і сплять lol

"Майстер на всі руки"
фото наволочок, тих двох, які все-таки забрали


Крім того, з власного досвіду прийшлося мені якогось разу занести штани, щоб трішки "забрали" в поясі, ато велечкуваті були... Правда того разу зробили бистро порівняно з вищеописаним, але прийшлося нести на переробку, ато забрали в поясі чисто, а вздовж по шву неподумали що потрібно забирати - хай собі стичить - тож не їхні штани...

Ладно, це лише наволочки, а якби я прийшов туди з штанами, то прийшлося б 3 місяці в трусах ходити...
Хоча, та й ладно ті штани, а якщо принеси вечірнє плаття, яке потрібно підправити до урочистості якоїсь? - Краще на базар зразу йти!


Ось такі майстри... Ось так працюють...
А тепер нехай кожен забумається, чи варто вірити "майстрам на всі руки".

Примітка! А колсь це було ательє першого розряду...



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 1 Переглядів 2037
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів
#1 написав: Fed (18 квітня 2010 22:36)
Фото

Адміністратор
Коментарів: 583
Публікацій: 2375
Історія має успішне завершення!
Врешті-решт наволочки пошиті.
По можливості будуть виставлені фото для огляду наволочок!


--------------------------

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: