Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Скоро час відпочинку на природі



Скоро час відпочинку на природі

Скоро час відпочинку на природі, отож, що з собою брати в похід :

а) з одягу: польовий (чоботи-берци, камуфльований армійський стрій, камуфльована армійська футболка, чорний берет, армійський офіцерський пояс-портупея) та звичаєвий (шаровари або білі українські штани, пояс або черес, сорочка вишиванка, чоботи-козачки; звичаєвий стрій має відповідати етнографічному регіону проживання чи походженню козака) однострої, светр, дощовик, легке та водостійке взуття, купальний одяг;

б) з господарського спорядження: бавовняні торбинки на продукти, нитки та голки, сірники залиті воском, ліхтарик, дві свічки;

в) з кухонного приладдя: виделку, ложку, залізні миску та кухлик;

г) з засобів особистої гігієни: рушник, мило, гребінець, зубну щітку та пасту;

д) з особистого козацького спорядження: складний ніж, зошит та кілька олівців, мотузку для вправ з козацького пластування, каремат або водонепроникну підстилку, спальник або дві тонкі ковдри.

Виряд характерного козака повинен бути: легким, міцним, надійним, зручним у вживанні і з розумним ступенем універсалізації.

Светр повинний бути теплим, з коміром. Носки повинні бути м'які, облягати ногу, без складок. На вовняні носки краще одягти еластичні, щоб на шкіру ніг не попадав дорожній пил, пісок, дрібні камінчики.

Штормівка і штани (брезентові або з щільної матерії) - для пересування по лісистій місцевості з перевагою чагарнику. Вітрозахисний костюм (болоневий або подібний) - для захисту від холодного вітру. Плащ-накидка (поліетиленова, із прогумованого капрону або подібна) - для захисту від дощу себе і рюкзака. Поліетилен легше, але не міцний. Прогумований капрон міцний, але важкий.

Шорти, панама, бавовняна сорочка з довгими рукавами - для сонячної погоди.

Основне взуття: Чоботи-берци (бажано натовського зразка) або туристичні черевики на профільованій підошві типу “Вібрам” - найбільш зручні для мандрівок і таборувань. Загальні принципи підбора взуття:
• наявність місця для додаткової підстілки і вовняного носка;
• не давили на пальці (щоб пальці могли вільно ворушитися);
• при затягнутій шнурівці черевики повинні облягати гомілковостопний суглоб;
• низький каблук;
• товста гумова підошва (пластмасова може зламатися);
• міцні шнурки.

Крім цього черевики повинні бути перед походом розношені. Швидко розносити черевики можна, носячи їхнього 2-3 дня на мокрий вовняний носок. Для більшої водонепроникності черевики можна змазувати жиром. На нескладних маршрутах можна носити й інше міцне взуття. У період весняно-осіннього бездоріжжя краще мати гумові чоботи.

Спальні приналежності: Спальний мішок. У нескладних мандрівках і таборах можна використовувати мішок-ковдру. Під спину в будь-якому випадку необхідно покласти пінополеуритановий килимок, так званий каремат (можна і надувний матрац, але він набагато важчий). Спати в спальнику завжди тепліше без одягу, у прохолодні ночі необхідно надягти вовняні штани, тільник, носки. Іншим одягом можна укритися.

Основний принцип організації сну - збереження тепла (повітряного прошарку). Тепліше спати втрьох у двомісному спальнику, чим у трьох спальниках, і нести менше.

Застереження: всі речі мають упаковуватись в туристичний наплічник або військовий речмішок. Категорично абороняється використання целофанових пакетів, сумок, валіз на коліщатках чи без таких.



Обговорити на форумі
Автор Paskudnja Коментарів 0 Переглядів 795
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: