Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Лісники будуть штрафувати любителів палити багаття у зеленій зоні



Лісники будуть штрафувати любителів палити багаття у зеленій зоні

Лісники будуть штрафувати любителів палити багаття у зеленій зоні Разом з першотравневими святами в Україні стартував сезон пікніків. За чотири дні вихідних люди вже встигли вдосталь надихатися свіжим повітрям і наїстися смаженого м'яса. Але багато хто не збираються втрачати можливості, і планують провести наступні вихідні на природі. Правда, не всі знають, де і за яких обставин можна відпочивати і розпалювати багаття.

На жаль, далеко не всі українці дотримуються навіть банальні запобіжні засоби і пристойності під час відпочинку в лісі. Багато хто звик розпалювати багаття, де потрапило, не гасити їх, розкидати сміття. Але за вогонь можна й поплатитися. Порушників відловлюють лісники і штрафують. Кажуть, разом з сезоном шашликів починається сезон лісових пожеж.

- Лісовий охороною щодня проводяться обходи, рейди. Якщо люди починають десь розводити багаття, їм про це говорять, беруть штрафи, - каже лісник Андрій Зінченко.

На зауваження перевіряючих, відпочиваючі вимагають залишити їх у спокої і не псувати людям свято. Часом цікавляться, хіба лісникам більше нічим зайнятися? Штраф за розпалювання багать 151 гривня. Потім вимагають погасити вогнище, і люди можуть відпочивати далі. Для зручності відпочиваючих, міська влада створюють, так звані, пікнік-зони. Там можна палити багаття, дотримуючись при цьому заходи протипожежної безпеки.

- У цьому місці створено всі умови для комфортного і цивілізованого відпочинку. Тут можна посидіти і, при необхідності, сховатися від дощу. Ну і, звичайно, дозволено палити багаття, - говорить інженер з охорони лісового господарства Олег Зінкевич.

Щоправда, київська влада обладнали тільки одну пікнік-зону, в якій одночасно може відпочивати до двохсот чоловік. А охочих посмажити шашлик - тисячі. До кінця літа чиновники обіцяють відкрити ще зо два десятки подібних місць відпочинку. Швидше за все, вони будуть платними.

- Що має бути в цій зоні. Повинен бути оператор, який надасть мангал, щоб не вести з собою. Вугілля, навіть спеції та приправи для м'яса, щоб це все не тягнути з собою в сумках, - говорить заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Домбруцкій.

Але не всі хочуть відпочивати у подібних закритих зонах. Кияни кажуть, що причин для відмови більш, ніж достатньо.

- Ми пробували. Але там дуже багато людей. Молодь не завжди адекватно поводиться. Напиваються, починаються ексцеси. А у нас маленькі діти. Ми хочемо так, щоб нікому не заважати, трохи далі, - говорить киянин Дмитро.

Чиновники і самі розуміють, що на вихідні люди будуть виїжджати далеко за місто. Тому просять усіх бути культурними і, головне, не спалити ліс.

за матеріалами kriminal.tv
фото з tsn.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1213
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: