Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Паперовий пакет на пиві не рятує від штрафу



Паперовий пакет на пиві не рятує від штрафу

Паперові пакети, в яких зараз ховають алкоголь на вулиці, і за які продавці просять додаткову плату, не врятують від штрафу. Навпаки, «паперова упаковка» на пляшці пива лише призведе до збільшення суми фінансового покарання.

За інформацією видання, придбати «пакетик до пива» за 25 копійок - 1 гривню вмовляють самі продавці. Мотивують це тим, що міліціонер пива не бачить, а тому і взяти штраф не може.

У міліції підтверджують, що за розпивання пива в пакеті міліціонер може оштрафувати.

«І не тільки за вживання алкоголю в громадському місці (штраф за це 50-85 гривень, за повторне порушення - 119 гривень), але і за приховування правопорушення (до 102 гривень)», - сказав співробітник прес-служби столичної міліції Володимир Дмитренко.

Проте, він відзначив, що поки за це штрафують мало, тому що основна функція міліції в цьому питанні - профілактична. Тим не менше, за інформацією видання, незважаючи на все це, ряд компаній продовжує заробляти на незнанні киян.

Зокрема, в інтернеті десятки компаній пропонують підприємцям оптові закупівлі паперових пакетів. Пропонують їм за 8-15 копійок за одиницю, а продавці нав'язують пакети по 25 копійок - 1 гривні, заробляючи чималі гроші.

Ідею ховати пиво у пакети кияни підхопили з американських фільмів. У них і нав'язується думка, що пляшка в пакеті - це вже приватна власність і поліція не має права не те що штрафувати, а навіть додивлятися людей, що п'ють з захованої тари.

Але, як кажуть юристи, одна справа - американське законодавство та історія, інша справа - наше. Наприклад, наш Кодекс про адмінпорушення дозволяє міліціонерові додивлятися особисті речі, щоб присікти порушення, коли інші методи впливу не допомагають. І це не буде розцінюватися як невиправдане втручання в особисте життя.

Крім того, ми - не американці, що накопичили багатий досвід у судових справах, які стосуються захисту особистого життя та конфіденційності. У нас такого досвіду немає, і навряд чи хтось стане судитись, і витрачатися на адвокатів через мізерний штраф.

за матеріалами kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 549
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: