Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » Очікується дощ...



Очікується дощ...





wikipedia.org
Рідкі опади з меншим діаметром крапель називаються мрякою. Краплі з діаметром, більшим 6-7 мм, розбиваються при випаданні на менші краплі. Інтенсивність дощу коливається від 0.25 мм/год (мга) до 100 мм/год (злива).

Дощ випадає, зазвичай, зі змішаних хмар , що містять за від'ємних температур переохолоджені краплі й кристали льоду. Пружність насичення водяної пари над краплями більша, ніж над крижаними кристалами за тієї ж температури; тому хмара, навіть не насичена водяною парою відносно крапель води, буде перенасиченою відносно кристалів. Це призводить до росту кристалів при одночасному випаровуванні крапель. Збільшуючись й набираючи вагу, кристали випадають із хмари, приморожуючи до себе при цьому переохолоджені краплі. Входячи в нижній частині хмари, або під нею в шари з плюсовою температурою повітря, вони тануть, перетворюючись у краплі дощу. Менша роль в утворенні дощу належить злиттю хмарних крапель між собою.

Дощ при сонці, не закритому хмарами, називається сліпим (іноді — грибним).

Довга відсутність дощу призводить до посухи. У багатьох культурах виконується спеціальний обряд викликання дощу, що виконуєтья під час посухи з метою виклику дощу.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 494
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: