Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівські обговорення » З першими кавунами та динями «прийшли» і перші отруєння



З першими кавунами та динями «прийшли» і перші отруєння



Коли влітку тільки з'являються сезонні ягоди, людям дуже важко утриматись від миттєвої покупки Динька або кавуна, щоб поласувати довгоочікуваними вітамінами. Але в перших баштанних є багато чого, окрім вітамінів. Люди, які з жадібністю накинулися на перші ягоди, скоро за це поплатилися отруєннями.

Ситуація ще більше незрозуміла на стихійних ринках. Там продавців взагалі ніхто не перевіряє. Відповідно, невідомо, що насправді криється ранніх ягодах. Наприклад, Сергій тепер довго не буде їсти кавуни.

- З'їв десь три-чотири кілограми. Не відразу відчув, що він неякісний. Тобто смак кавуна був, як з дитинства. І десь через годин п'ять-шість відчув себе погано. До цих пір кавунів не їм, - каже Сергій.

Перевірити, ніж «багаті» ранні кавуни та дині вирішила і знімальна група. Щоправда, як виявилося, купити ягоди на ринках не так то просто. При вигляді камери продавці навіть закривають свої точки, а деякі ще й погрожують. Якби товар був якісним, боятися явно було б нічого. Тому купити диню стало можливим тільки з прихованою камерою. Після декількох хвилин перевірки в лабораторії стали відомі результати - диня, практично, отруйна. Нітратів у ній 136 міліграм на кілограм - це на 50% вище за норму.

Лікарі не втомлюються попереджати - коли нітрати потрапляють в кров, вони по справжньому отруюють організм.

- Обернутися це може серцево-судинними захворюваннями, гіпоксією мозку, легеневими хворобами, збільшенням печінки, - перераховує гастроентеролог Інна Федорова.

Крім того, дія нітратів не моментально. Потрапляючи і накопичуючись в організмі, вони можуть провокувати онкологічні захворювання. Тому, якщо після вживання подібних ягід ви відчули нездужання, нудоту, почалася блювота, вживайте сорбенти і пийте побільше води. Якщо ці заходи не допомагають, краще, швидше звернутися до лікаря.

Але доктора радять не починати «фруктовий сезон» раніше серпня. Адже на смак і запах відрізнити неякісну ягоду від хорошого - неможливо.

за матеріалами kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 526
Спонсорська реклама
Обговорення та розповіді жителів Красилова та його гостей : новини, факти, розповіді та особисті думки відвідувачів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: