Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилівський район » Красилівський р-н. Економіко-географічна характеристика. Чатина 3



Красилівський р-н. Економіко-географічна характеристика. Чатина 3

Корисні копалини Красилівщини.


Красилівський район бідний на корисні копалини. В надрах Красилівщини знаходяться торф, вапняки, глина, пісок.

Торф, як вже вказувалося, поширений в долинах річок Ікопоті, Понори, Случі та Бужка. При цьому, найбільші торфовиська знаходяться в басейнах Понори (біля Кульчин) та Ікопоті (М.Пузирки і т.д.). Частина їх вже вироблена, й кар'єри заповнені водою. В даний час торф у промислових масштабах не добувають, в незначній кількості його як паливо використовує населення північної частини району.

Вздовж Случі, на північний захід від Красилова, біля Волиці Першої та Кузьмина (на схід від села) залягають поклади черепашкових вапняків сарматського ярусу невеликої потужності (в середньому до 5 м). В даний час ці кар'єри, практично, не діють. Висока плата за ліцензію на видобуток каменю-вапняку змусила сільськогосподарські підприємства, які є власниками кар'єрів, припинити дію цього раніше досить прибуткового виробництва. Цей камінь використовувався для місцевих будівельних потреб та висипки доріг.

Глина поширена майже по всьому району. На цій сировині ще донедавна працював ряд цегельних заводів (Заслучне, Чепелівка, Волиця Перша, Антоніни і т.д.). В даний час виробництво цегли значно скоротилося.

Пісок також поширений в багатьох місцях району, проте високоякісного будівельного піску на Красилівщині немає, і його завозять з інших місцевостей.

Є в районі деякі запаси інших корисних копалин, але з різних причин вони не розробляються. Скажімо, вздовж Случі геологи знайшли нафту, але залягає вона на великій глибині, запаси її невеликі й видобувати дуже тяжко і не економічно.



Обговорити на форумі
Автор ШАЛЕНА Коментарів 0 Переглядів 724
Спонсорська реклама
Об'єнання місл та селищ - красилівський район , райцент - (рос.) г.Красилов

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: