Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Освітня карта Красилівського району

Освітня карта Красилівського району



Найдавніші поселення на Красилівщині відносяться до VІ - ІІІ тисячоліття до н.е..

В кінці ХІІ століття Красилівщина ввійшла до володінь Галицько-Волинського князівства. Після його розпаду, в 40-х роках ХІV століття Красилівщину захопило Велике князівство Литовське, в складі якого вона перебувала до 1569 року. За козацької доби в 1648-1649 роках землі Красилівщини входили до Остропільського козацького полку. Після укладення Люблінської унії наші землі перейшли під владу Польського королівства ( в складі Волинського воєводства), де перебувала до 1793 року.

З 1793 року по 1917 рік наша „мала батьківщина" перебувала в складі Російської імперії. З початку вона входила до складу Ізяславського намісництва (1793-1795), потім була в складі Старокостянтинівського повіту Подільської губернії (1795-1796), і до 1917 року входила до Заславського повіту Волинської губернії. Історія Красилівського району в сучасній його адміністративній території бере свій початок від 7 березня 1923 року постановою ВУЦВК на території ліквідованих на ту дату Красилівської, Кузьминської та Чернелівської волостей було утворено Красилівський район, який увійшов до Шепетівської округи.

З 3 лютого 1931 року до 26 лютого 1935 року територія району входила до складу Антонінського району.

Вдруге як окремий Красилівський район був зареєстрований з 26 лютого 1935 року.

У 1959 році до складу Красилівського району ввійшло 14 поселень ліквідованого Базалійського району, а в 1963 році Красилівський район розширив свою територію майже у 3 рази за рахунок населених пунктів розформованих Антонінського, Ружичанського, Чорноострівського районів та Лезніво Хмельницької міської ради.

Остаточно сформувалась територія сучасного району в ході адміністративно-територіальної реформи у 1965 році. До його складу входить 1 місто, 1 селище міського типу, 93 сільських населених пункти.

Красилівський район розташований в центральній частині Хмельницької області, в 36 кілометрах на північний захід від обласного центру. Загальна площа району 1,2 тис. кв. км. З містом Хмельницьким Красилівський район сполучений автомобільним шосе республіканського значення та залізницею Південно-Західної залізниці. В структурі земельного фонду району сільгоспугіддя займають 96,9 тис. га 82,1% всіх земель, розораність території 69,1%.

Площа району становить 1181,22 кв.км , що становить 5,7 відсотка території області . Красилівський район розташований в центральній частині області. Від обласного центру місто Красилів знаходиться на відстані 36 км автошляхом і 41 км залізницею.По території району протікає понад 250 річок і струмків. Найбільші ріки - Случ (довжина в межах району - 38 км), Ікопоть, Понора. Район має 113 ставків, загальна площа поверхні яких становить 2982 га. Клімат помірно-континентальний. Середньорічні температури: літня - плюс 18,4 градусів, зимова - мінус 5,5 градуса. Максимальна літня температура - плюс 36-38 градусів, зимова - мінус 31-35 градусів. Кількість опадів - 570 мм (середньорічна). Ґрунти переважають сірі опідзолені лісостепові та чорноземи. Вони займають 40297 га орних земель. Сам район розміщений в першій агрокліматичній зоні. Район межує з Ізяславським, Старокостянтинівським, Хмельницьким, Теофіпольським і Волочиським районами.



В районі функціонують 45дошкільних навчальних закладів, якими охоплено 1598 дітей, що становить 68% від загальної кількості дітей дошкільного віку району. Всі діти 5-річного віку охоплені підготовкою до школи.

Продовжує працювати Центр ранньої соціальної реабілітації для дітей з особливими потребами, який відвідує 8 дітей - інвалідів.

Всі діти шкільного віку охоплені різними формами здобуття загальної середньої освіти.

Функціонує 56 загальноосвітніх навчальних закладів, з них: 8 шкіл І ступеня, 20 шкіл І-ІІ ступенів, 27 шкіл І-ІІІ ступенів, 1 НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 5 та гімназія", в яких навчається 6996 учнів, в тому числі - 220 учнів гімназії.

Для 49 дітей з вадами фізичного та розумового розвитку організовано індивідуальне навчання.

У 2007 році екстерном повну загальну середню освіту здобули 12 громадян.

У 2007-2008 навчальному році відкрито 18 груп продовженого дня в школах району.

Функціонує 4 позашкільних заклади: Красилівський та Антонінський Будинки творчості, Красилівська та Антонінська дитячо-юнацькі спортивні школи. У 151 гуртку і секціях займається 2796 дітей, що становить 40 відсотків до загальної кількості учнів району.

Продовжується II етап переходу на новий зміст, структуру та 12-річний термін навчання. Створено умови для рівного доступу до якісної освіти та здобуття освіти понад державний стандарт.

Профільним навчанням охоплено 1017 учнів старшої школи, що становить 98 відсотків. Функціонують Антонінський освітній та Кошелівський шкільний округи.

Всього в районі працює 956 педагогів, з них мають вищу освіту 850. Кваліфікаційний рівень педагогічних працівників складає: вища кваліфікаційна категорія - 249 чоловік; перша кваліфікаційна категорія - 226, друга кваліфікаційна категорія - 140. мають педагогічні звання: учитель методист - 77 чоловік; старший вчитель - 24 чоловіка.

Працевлаштовано 18 молодих спеціалістів.

Управлінська діяльність відділу освіти була спрямована на створення безпечних умов навчання, соціальний захист, збереження та зміцнення здоров'я учасників навчально-виховного процесу.

У районі організовано підвезення 873 учнів та 115 вчителів до 29 шкіл з 57 населених пунктів. З цією метою використовується 9 шкільних автобусів, три з яких були придбані у 2007 році, та укладені угоди з автотранспортними підприємствами, сільськогосподарськими формуваннями. Протягом літа 2007 року в районі функціонувало 47 оздоровчих таборів при навчальних закладах та позаміський оздоровчий табір "Подолянчик" у смт.Антоніни. В них було оздоровлено 7269 учнів, що становило 98 % від загальної кількості учнів району.

Організовано харчування в усіх школах району. Безкоштовним харчуванням за бюджетні кошти охоплено всіх учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій.

Проведено Спартакіаду учнів шкіл району, змагання "Старти надій" та "Козацький гарт", якими було охоплено близько 5 тис. учнів.

В навчальних закладах району встановлено 49 навчальних комп'ютерних комплексів (НКК), що становить 85%, зокрема, в сільській місцевості встановлено 37 НКК - 74%. Кількість комп'ютерів в навчальних закладах району становить 467 шт., зокрема в сільській місцевості 315 комп'ютерів. В НКК ЗОШ І-ІІІ ст. встановлено по 9-14 комп'ютерів, в НКК ЗОШ І-ІІ ст. по 4-6 комп'ютерів.

До міжнародної інформаційної мережі Інтернет підключено 25 ЗНЗ (45%), зокрема в сільській місцевості 19 ЗНЗ (38%).

У 2007 році було придбано 7 НКК, в яких встановлено 63 персональних комп'ютери. З метою використання сучасних інформаційних технологій у навчально-виховному процесі продовжується навчання педагогічних працівників за програмами: "Intel" та "Навчання сучасним інформаційно-комунікаційним технологіям"

Всі навчальні заклади готові до роботи в осінньо-зимовий період. В 2007 році проведена реконструкція котельні Чернелівської ЗОШ І-ІІІ ст. та побудовано газову котельню для Веселівської ЗОШ І-ІІ ст. Проведено ремонти спортивного та актового залу Антонінської, Великозозулинецької, Котюржинецької, Западинецької, Красилівської №4 загальноосвітніх шкіл.

Замінено віконні блоки в школах №1, 2, 3, 4 м.Красилів та Митинецької ЗОШ І-ІІІ ст. Проведено ремонт теплотраси Федорівської, Западинської, Чернелівської шкіл та Красилівського будинку творчості дітей та юнацтва. Проведено капітальний ремонт даху Красилівського будинку творчості дітей та юнацтва, Криворудківської ЗОШ І-ІІІ ст. Проведено ремонт підлоги в Севрюківській, Криворудківській школах та ремонт фасаду Великомедведівської ЗОШ І-ІІ ст.

Цитата: ДЖЕРЕЛО МАТЕРІАЛІВ



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1617
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: