Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Акт на землю за 30 діб. Безкоштовно.

Акт на землю за 30 діб. Безкоштовно.

Статтею 118 Земельного кодексу України , прийнятого ще вісім років тому, передбачено порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами України. Проте за такий тривалий термін лише шість мільйонів громадян спромоглися оформити право власності на землю.

11 вересня в Києві під головуванням Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко відбулася Всеукраїнська нарада за участі представників центральних і регіональних органів Держкомзему та Державного земельного кадастру. її було присвячено саме обговоренню питань видачі актів власності на землю для 6,4 мільйонів громадян, які на це мають право. Майже п'ять мільйонів із них - люди похилого віку: ветерани війни, пенсіонери, які в більшості своїй із сільської місцевості. Вони почуваються не захищеними і самотніми в проблемах, пов'язаних із отриманням законного права на акт землекористування і володіння землею.

Відтепер, за словами Прем'єра, для отримання держакта громадянин має звернутися до місцевої ради всього з 4 документами . Людина передає їх спеціально уповноваженій особі, і з того моменту йде відлік часу - 30 днів до отримання відповідного акта.

Глава уряду наголосила на системі контролю, яку особисто започатковує для відстеження процесу роботи. Передусім це контроль за Мінфіном. Гроші, які потрібні на вересень, вже перераховані Держкомзему. А вся сума коштів для видачі земельних актів вже розпланована помісячно до кінця року і буде день в день виплачуватися.

За словами Прем'єра, було перевірено собівартість кожної послуги і це далеко не ті ціни, які раніше виставляли приватні структури.
Прем'єр також зазначила, що вже з понеділка матиме на своєму столі таблиці по кожній сільській, селищній, міській раді, по кожному регіональному відділенню Держкомзему і Державного земельного кадастру. «Ми будемо знати, скільки людей мусять отримати акти, скільки людей подали заяви, скільки заяв
передано в Держкомзем місцевою радою. Потім скільки видано актів і за якими актами порушено термін 30 днів. Прийматимемо відповідні рішення в залежності від того, як ця таблиця по кожній області, по кожному району буде виглядати», - попередила Юлія Тимошенко. Крім того, відкривається « Гаряча телефонна лінія » уряду з цього питання. Телефонувати номером: 8-800-507-30-90 з 8 години ранку до 21.00 з понеділка по суботу.
На нараді глава Державного комітету із земельних ресурсів Олег Кулініч звернув увагу на позитивні трансформації у галузі землеустрою, зокрема на збільшення штату на 4 тисячі 100 осіб, також скасовано відпустки працівників Держкомзему для того, щоб вони змогли справитися з потоком людей, які прийдуть оформлювати свою власність. Після того, як система запрацює в повному обсязі, Держкомзем зможе видавати три держакти за секунду.
Теги україна



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 414
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: