Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Монастир Братів Менших Капуцинів у Красилові

Монастир Братів Менших Капуцинів у Красилові

Монастир Братів Менших Капуцинів   у Красилові


Місто Красилів – це одне з 6 міст України, в яких сьогодні живуть та працюють ченці Ордену Братів Менших Капуцинів , але до якого вони приїхали лише в кінці минулого століття. Тоді й з'явився в Красилові монастир капуцинів.

У 1990 році місцевий священик , отець Віктор Ткач , маріанин, воював з владою про повернення колишніх костелів католицьким громадам, і це – треба визнати – не погано йому вдавалось. Кількість храмів зростала. Тому отець Віктор звернувся до братів капуцинів у Старокостянтинові з проханням про допомогу в душпастирстві в парафії міста Красилова, яке розташоване на відстані 30 кілометрів від Старокостянтинова, передаючи за це красилівську парафію у постійну опіку капуцинів. Таким чином капуцини розширили свою присутність в Україні. Оскільки монастиря тут не було, брати почали його будівництво від фундаменту.

==========


Заснування монастиря в Красилові почалось від прийняття в опіку Красилівського храму , який капуцинам віддав отець Віктор Ткач у 1990 році. На початку душпастирську працю вели брати, які мешкали в Старокостянтинові, в 30 кілометрах від міста. Першим настоятелем став бр. Станіслав Варденга, котрий розпочав будівництво монастиря та реставрацію знищеного храму. Згодом, з приїздом на Україну нових братів в Красилові заіснувала чернеча спільнота.

Влади Ордену , враховуючи добру можливість будівництва, також прийняли рішення відразу будувати і реколекційний дім, в якому можна було б організовувати зустрічі, реколекції. Так і сталося, цей дім, один з перших на Україні, багато послужив і надалі служить справі Євангелізації .


КОРОТКА ІСТОРІЯ ПАРАФІЇ
Перший католицький храм був побудований у першому десятиріччі XIX ст. Кошти на його будівництво виділив Микола Сапега, а щедро оздобив костьол його послідовник Костянтин Чорба. З архівних джерел відомо, що цей храм був побудований у класичному стилі, а його фасад оздоблювали напівколони. На початку XX ст. опікувалася храмом родина Маньковських. Красилівський костьол був тільки філіалом парафії, що знаходилася у Кульчинах. В 1921 р. останній настоятель парафії о. Казимир Мазур був розстріляний більшовиками перед храмом, а тіло поховали на церковній території. Від того часу і аж до війни костьол використовувався як військовий склад. Під час війни храм діяв лише півтора року, обслуговуючи католиків різних національностей. У 1947 р. храм закрили і зробили з нього склад. У 1961 р. костьол перетворили на дім піонерів. З 1989 р. вірні почали клопотати про повернення костьолу, а перші Служби відправлялися у приватному будинку. На Різдво Христове 1989 р. Свята Літургія відправлялася на сходах храму. 17 лютого 1990 р. єпископ Ян Ольшанський посвятив костьол. У цьому ж році о. Віктор Ткач, який працював на цих територіях, попросив про допомогу братів капуцинів зі Старокостянтинова, що знаходиться на відстані 30 км від Красилова. Приймаючи опіку над цим храмом, капуцини отримали ще одну парафію. Першим настоятелем парафії став бр. Станіслав Варденга. Завдяки його зусиллям розпочалась відбудова храму і був побудований монастир. 17 лютого 2000 р. парафія святкувала 10-річчя посвячення храму.


за матеріалами сайту www.kapucyni.org.ua
Теги красилів , красиліщина , релігія , історія , люди



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 570
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: