Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Про Красилів » Красилів соціальний » Встановлення по-будинкових тарифів Красилівської ЖЕК



Встановлення по-будинкових тарифів Красилівської ЖЕК

На останньому засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про встановлення по-будинкових тарифів Красилівської ЖЕК .

Красилівською ЖЕК на розгляд виконавчого комітету були надані протоколи зборів з мешканцями кожного багатоквартирного будинку міста. Суть нововведення полягає в тому, що тепер жителі будинків, які перебувають на балансі ЖЕКу, самі обирають перелік послуг, за які готові сплачувати.

Незважаючи на численні нарікання на діяльність ЖЕКу, основна частина жителів багатоквартирних будинків міста з розумінням віднеслась до формування переліку послуг і всі важливі для функціонування багатоквартирних будинків складові тарифу, були враховані.



Складові тарифу житлово-експлуатаційної контори за бажанням більшості жителів багатоквартирного будинку, можливо в будь-який час змінювати.

Також, нагадуємо жителям багатоквартирних будинків міста, що державна політика зараз направлена на стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Кошти на капітальний ремонт покрівель та капітальний ремонт мереж тепло-водопостачання і водовідведення будуть направлятись державою виключно на об’єднання співвласників. Тому мешканцям багатоквартирних будинків необхідно якнайшвидше створювати ініціативні групи, обирати голів та реєструвати, відповідно до чинного законодавства, свої об’єднання.



Виконавчий комітет міської ради надає юридичну та практичну допомогу в цьому, трохи складному, процесі. Але це все варто робити, навіть тому, що кошти сплачені мешканцями на рахунок власного об’єднання, повністю залишаються в їхньому розпорядженні, на відміну від ЖЕКу, який повинен сплатити податок на добавлену вартість до державного бюджету та чималий перелік інших платежів до державних фондів, в загальному ці платежі складають майже 60 відсотків від квартирної плати мешканців, яка сплочується в ЖЕК. Така ситуація і привела до того, що в цій організації майже не залишається коштів на належне утримання та обслуговування багатоквартирних будинків.
Інші переваги створення об’єднань співвласників будинку також вагомі:

· у разі створення ОСББ підвищується зацікавленість, відповідальність і, як наслідок, ефективність управління спільною власністю.;

· ОСББ самостійно визначає з якими організаціями укладати угоди на обслуговування будинку.

· З підприємствами, що поставляють газ, воду та тепло, займаються вивезенням сміття, ремонтом, ОСББ укладає прямі договори, в результаті чого отримує можливість впливати та контролювати якість наданих послуг.

· ОСББ самостійно визначає кошторис утримання будинку, квартир та відповідно розмір внесків на утримання будинку.

· Отримує право відвести прибудинкову територію в спільну сумісну власність.Це захищає прилеглу земельну ділянку від зведення на ній додаткових споруд – так званого ущільнення забудови, яке сьогодні створює проблеми багатьом мешканцям.

· Усі належні пільги та субсидії по сплаті квартплати та житлово-комунальних послуг для членів ОСББ зберігаються.

· ОСББ є неприбутковою організацією, у зв’язку з чим не платить податки на прибуток та на добавлену вартість.

· Можливість використання за згодою членів ОСББ трудового внеску мешканців замість квартплати (внесків на утримання).

· Отримання додаткових грошових коштів на утримання будинку за рахунок надання в оренду об’єктів спільної власності (нежилі, допоміжні приміщення, при будинкову територію).

· Члени ОСББ самостійно визначають види та об’єми робіт, необхідних для якісного утримання будинку та прибудинкової території, приймають участь у розробці та контролі виконання правил проживання в ОСББ.

І на останок: мешканці будинку, в якому створено ОСББ, стають нарешті повноправними і єдиними власниками свого будинку. Це спри ятиме формуванню жителями бережного ставлення до будівлі, прибудинкової території та й усього іншого майна.

джерело: krasyliv.org.ua



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 536
Спонсорська реклама
Населення Красилова запорука щасливого життя соціуму Красилова - жителів та гостей міста Красилів

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: