Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Собача вірність не знає смерті



Собача вірність не знає смерті

Читальна зала 16 квітня 2010
Вже рік головною визначною пам'яткою Тольятті вважається не гігант АвтоВАЗ, а малопримітними пам'ятник собаці на околиці міста. Кажуть, самий вірний пес в Росії жив саме тут. Сім років він чекав своїх загиблих господарів на вулиці міста...

Її вперше помітили на узбіччі дороги в далекому 1995 році. Невелика східноєвропейська вівчарка кидалася під колеса зустрічних автомобілів. Машини обминали, а собака залишалася. Вона, віддана і любляча душа, не знала, що ті, кого вона так відчайдушно чекає, не повернуться до неї ніколи.

Трагедія в медовий місяць

Влітку 1995 року, незадовго до появи собаки-примари на Південному шосе, на тому ж самому місці сталася страшна автокатастрофа. "Дев'ятка", в якій молодята поверталися з весільної подорожі по Кримському узбережжю, лоб у лоб зіткнулася з зустрічною машиною. З усіх пасажирів неушкодженим залишився тільки пес. Його молоді купили в той самий день, коли прийняли рішення одружитися. Під час удару собаку просто викинуло з автомобіля. Молода дружина померла ще до приїзду лікарів. Через кілька годин у реанімації помер і чоловік. А собака так і залишилася чекати його на тому місці, де в останній раз бачила живим.

Лише через кілька місяців брудного, обдертого пса помітили місцеві жителі. Псові дали кличку "Вірний". Всі чекали, що ще трохи - і пес забуде про те, що трапилося. Але кожен день він знову і знову кидався на зустрічні автомобілі. Причому вибирав саме вишневі "дев'ятки": "Господар повернувся!" Але автомобілі проносилися мимо.

"Ми намагалися взяти Вірного до себе додому. Коли проїжджали повз, п'ятирічна донька розридалася, побачивши собаку. Видовище було дійсно жахливе - пес давно не їв, був весь у багнюці, а лапи розбиті в кров, - розповідає 45-річна Марина Юріївна, мешканка Тольятті. - У той же день ми вимили його, нагодували. Але всю ніч пес вив, не даючи заснути, а на ранковій прогулянці втік. Того ж вечора ми знову побачили його на Південному шосе".

Чекав до останнього

Кілька городян намагалися поселити Вірного. Пізніше псом зацікавилися навіть кінологи УВС - така феноменальна вірність зустрічається не кожен день. Але й у них не получилось приручити собаку - Вірний чекав на господаря і ні про що інше думати не міг.

На Південному шосе пес прожив сім років. Взимку, влітку, в дощ - його ніколи не бачили сплячим. Собака весь час вдивлялася в проїжджаючі автомобілі, сподіваючись побачити "свій".

"Ще Вірний жив на узбіччі, ми в сім'ї не викидали залишки вечерь-сніданків - складали все в пакет і кілька разів на тиждень відвозили все псу", - розповідає школярка Олена. Місцева телекомпанія в той же час провела розслідування: щоб погодувати Вірного вранці, по дорозі на роботу, біля пса зупинявся кожен четвертий(!) водій. За сім років всі звикли бачити після повороту на Південному шосе вівчарку, одне вухо у якої завжди було опущено, а друге піднято. Але раптом пес пропав.

Коли його мертвого знайшли в лісі, стали говорити про те, що Вірний потрапив під колеса великого "КамАЗу", і водій, злякавшись народного гніву, таким чином "приховав докази". Але ніяких слідів насильницької смерті не виявлено. Собаки часто ідуть, відчувши наближення смерті, щоб не гинути на очах своїх господарів. Так і Вірний пішов у ліс, щоб господар, повернувшись, не побачив його мертвим. Пес був упевнений: рано чи пізно господар прийде. Не може не прийти. І тому чекав до останнього.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 243
Спонсорська реклама
Матеріаля для читання - книги, новини, цікавинки з різних джерел

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: