Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Читальна зала » Міністр Могилів: як правильно пити пиво і утримувати дітей

Міністр Могилів: як правильно пити пиво і утримувати дітей

Читальна зала 1 червня 2010
Кореспондент «Кримінал. ТБ », поспілкувавшись з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, дізнався як правильно можна попити пивка і чому не всіх малолітніх правопорушників слід утримувати в міліцейських приймачах розподільниках. Ну і про майбутнє служби ДАІ поговорили.

Як виявилося, вживати алкоголь (в тому числі і пиво) в громадських місцях не можна ні в якому вигляді. Відповідно до Кодексу про адміністративне правопорушення. Навіть якщо пиво перебувати у непрозорому пакті. Це там в Америці, предмет закритий від загального перегляду - приватна власність і тому - недоторканна.

Наше законодавство, за словами Анатолія Володимировича, вбачає правопорушення не в тому, що конкретно у вас в руках, в зубах, в губах, а
1) у самому факті розпивання спиртного напою в публічному місці;
2) у неадекватному стані людини, яка несе небезпеку оточуючим в результаті надмірного узливання.

- Неправда, - каже міністр МВС, - що коли порушники ховають пляшки з пивом у пакети, це не є обтяжуючою обставиною. Є загальна норма, яка забороняє вживати алкоголь у громадських місцях, і за це покладено адміністративний штраф.

Тому порада міністра Могильова пити пінний напій тільки в положеннях місцях і при цьому не перестаратися.

Крім цього Анатолій Володимирович розповів, що в результаті проведення аналізу оперативно-службової діяльності міліції за останні два місяці керівництвом МВС виявлено невідповідність відомчих нормативних документів українському законодавству та міжнародним правовим актам. Особливе занепокоєння в міністра викликало стан відомчої нормативної бази підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, яка впливає на загальний стан дотримання прав людини в органах внутрішніх справ.

Відповідно до законодавства у приймальники-розподільники (ПР) системи МВС можуть бути доставлені діти віком від 11 до 18 років на термін до 30 діб. Ця правова норма поширюється на декілька категорій дітей, зокрема, тих, які вчинили правопорушення до досягнення віку, після якого настає кримінальна відповідальність причому є необхідність негайно ізолювати їх (за постановою органу дізнання, слідчого, з санкції прокурора, або за постановою суду). Також у приймальники-розподільники можуть доставлятися діти, які згідно з рішенням суду направляються у спеціальні установи для дітей, і ті, які самовільно залишили спеціальний навчально-виховний заклад, де вони раніше знаходилися.
До окремої категорії неповнолітніх відносяться діти, що перебувають у розшуку. Саме ця група і викликає найбільше занепокоєння, так як сьогодні процес їх приміщення в ІТТ законодавчо не відрегульований. Більш того, як з'ясувалося в ході проведеного моніторингу, приміщення дітей в приймальники-розподільники часто відбувалося на підставі не Закону, а відомчого нормативного документу наглядового органу. Їм зокрема, передбачено, що підставою для приміщення неповнолітнього в ПР, який перебуває у розшуку, може бути наявність заведеної оперативно-розшукової справи, тобто без рішення суду.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов дав вказівку негайно усунути цю проблему, щоб надалі виключити можливість порушення прав дітей.

- Згідно із законодавством, без рішення суду ніхто не може міститися в місцях ізоляції. У принципі, приймач-розподільник - це місце обмеження свободи людини, - вказав міністр. - Ми виявили випадки утримання в таких установах осіб, які не мали права там перебувати. Багато років вважалося, що оголошення людини в розшук і заклад оперативно-розшукової справи є підставою утримувати його в приймальник-розподільнику. Наша принципова позиція: знаходження дитини в ПР можливо тільки в тому випадку, якщо оперативник, який веде розшукову справу, звернеться до суду і отримає дозвіл на приміщення цієї дитини у приймач-розподільник.

Крім того, - підкреслив головний міліціонер, - сьогодні у Верховній Раді знаходиться на розгляді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (порядку поміщення дітей у приймальники-розподільники для дітей)», який розглянутий у першому читанні. Ним, зокрема, передбачено внести зміни, згідно з яким «у приймальники-розподільники діти можуть поміщаються за рішенням суду».

У МВС сподіваються, що цей документ буде прийнятий найближчим часом, і таким чином буде повністю ліквідований пробіл, який дає можливість обмежувати права дитини. Тим не менш, поки цей документ чекає вердикт парламентаріїв, міністр доручив вжити негайних заходів для усунення цієї законодавчої колізії в практичній площині. Розпорядженням міністра вже підготовлено відомче вказівку, що забороняє приміщення дітей в ПР без рішення суду.

Не оминув своєю увагою Анатолій Могильов і питання роботи служб МРЕВ ДАІ. Анатолій Могильов має намір провести радикальне спрощення порядку реєстрації транспортних засобів.

- Зараз покупці автомобілів на реєстрацію машин витрачають занадто багато часу, оформляючи численні документи.

Міністр запевнив, що він прихильник того, щоб покупець машини в автосалоні отримував авто не тільки з ключами, а й номерами, і техпаспортом. Купив машину, їдь додому, без МРЕВ і черг.

При цьому міністр МВС обіцяє домогтися відповідності статистики ДАІ і дійсності. «Мені відомі факти, коли кілька років тому Державтоінспекція приховувала кількість загиблих в ДТП людей заради красивих показників роботи. З цим будемо боротися, заявив міністр і ми готові з ним погодитися.

за матеріалами: kriminal.tv



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 135
Спонсорська реклама
Загрузка...
Матеріаля для читання - книги, новини, цікавинки з різних джерел

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: