Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 24 грудня - День працівників архівних установ України



24 грудня - День працівників архівних установ України

Що за день? 24 грудня 2008
24 грудня - День працівників архівних установ України 24 грудня в Україні відзначається «День працівників архівних установ» . Це свято було встановлено 30 жовтня 1998 року у відповідності з Указом Президента України.

В Указі сказано: «З огляду на значний внесок архівних установ України у розвиток вітчизняної науки і культури, інші сфери життя суспільства, необхідність подальшого вдосконалення архівної справи та на підтримку ініціативи працівників архівних установ, постановляю: встановити в Україні професійне свято« День працівників архівних установ », який відзначати щорічно 24 грудня » .

Перший державний орган управління архівними справою в Україні був створений під час Центральної Ради. Ним став Бібліотечно - архівний відділ, протягом грудня 1917 - квітень 1918 року очолюваний професором О. С. Грушевським.

Головне архівне управління при Раді Міністрів УРСР працювало з 1974 по 1991 рр. З отриманням Україною незалежності змінилося назву Главархіва і його організаційно-правовий статус. З грудня 1999 року це Державний комітет архівів України.

Загальна чисельність працівників архівних установ - понад 3000 чоловік.

В архівних установах системи Госкомархіва України зосереджено понад 58 млн. одиниць зберігання різних видів документів Національного архівного фонду.

За матеріалами calend.ru



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 597
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: