Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 26 грудня - День Святого Стефана



26 грудня - День Святого Стефана

Що за день? 26 грудня 2008
26 грудня - День Святого Стефана Перший мученик за Христа, архідіакон Стефан, був одним із сімдесяти апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги нужденним та проповіді християнства. Він прийняв мученицьку смерть (Стефана забили камінням) приблизно в 35 році нової ери. Цікаво, що одним з його мучітелей був Савле - згодом став апостолом Павлом, світочем і твердиню християнства.

Він був християнським первомученіком і постраждав за Христа у віці близько 30 років. За висловом Астерія, це був «зачаток мучеників, учитель страждань за Христа, базис доброго сповідання, бо перш Стефана ніхто не ізлівал крові своєї за Євангеліє».

Повний Духа Святого, святий Стефан з відвагою переконливо проповідував християнське вчення та перемагав юдейських книжників у спорах. За це юдеї оклеветалі Стефана, ніби він вимовляє зневагу проти Бога та проти Мойсея. З таким звинуваченням святий Стефан постав перед синедріоном і первосвящеником.

Він виголосив пламенную речь, в якій виклав історію єврейського народу і сміливо облічіл іудеїв у гоніння на пророків і в страти очікував ними Месії, Ісуса Христа.

Святий Стефан. Джотто

Під час промови святий Стефан раптом побачив небо відкрите і Ісуса Христа у славі, що стояв праворуч Бога. Він голосно проголосив про це. А юдеї, затикая вуха, накинулися на нього, потягли його за місто і побивали камінням, а святий мученик молився за своїх вбивць.

Вдалині, на підвищенні, стояла Матір Божа зі святим апостолом Іваном богослови і старанно молилася за мученика. Перед смертю Стефан вимовив: «Господи Ісусе, прийми дух мій, Господи, не порахується їм це під гріх», - і потім зрадив Христа свою чисту душу.

Тіло святого первомученіка Стефана, залишене на пожертя звірині, таємно взяв відомий єврейський учитель Гамаліїл з сином своїм Авівом і віддав похованню в своєму маєтку. Згодом вони обидва увірували в Христа і прийняли святе Хрещення.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 566
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: