Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 31 грудня - Хогманай

31 грудня - Хогманай

Що за день? 31 грудня 2008
31 грудня - Хогманай «Хогманай» - це Новий рік в шотландском національному стилі. Це масштабне подія включає в себе факельну ходу (і взагалі всякого роду вогненні розваги), а також різні вечірки, подання та атракціони. Найбільш значні хогманайскіе заходи проходять на вулицях Едінбурга та Глазго.

Етимологію слова Hogmanay не зовсім ясна. Можливо, воно походить від гельского «oge maidne», що означає «нове ранок». Інші історики вважають, що назва свята - англо-саксонської походження й первісно писалося як «Haleg Moneth» - «святий місяць». Якою б не була правда, очевидно, що «Хогманай» - дуже древній свято, який відзначали ще погани, завбачливо поклонявшіеся серед зими вогню та сонцю. Також він пов'язаний і з святом солнцеворота, який існував у вікінгів.

Головний символ «Хогманая» - це вогонь. Вважається, що, зажігая його увечері 31 грудня, ви тим самим переносьте мудрість зі старого року в новий. Також це ефективний спосіб покінчити з усіма чорними думками та негаразди минулого і увійти в новий рік зі свіжою надією. Логічно, що таке велике значення мають у переддень Нового року факельние процесії, верченіе «вогняних куль», багаття, феєрверки та ілюмінація.

Інші елементи національного колориту - ця народний танець кайлі (ceilidh) і так звана «прикмета першої ноги» (first-footing), суть якої в тому, що процвітання родини у новому році залежить від масті першого гостя. Вкрай бажано, щоб це був симпатичний брюнет без помітних фізичних вад, але з шматочком вугілля. Чому саме темноволосий? Швидше за все, настороженное ставлення до блондінам пов'язано з історичною пам'яттю про нашествіях вікінгів. Нічого доброго від них чекати, як відомо, не доводилося ...



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 228
Спонсорська реклама
загрузка...
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: