Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 22 січня - Торраблоут



22 січня - Торраблоут

Що за день? 22 січня 2009
22 січня - Торраблоут З кінця січня і до кінця лютого в Ісландії святкується «Торраблоут». Назва свята походить від четвертого місяця зими по ісландська календарем Торро (до сих пор в Ісландії прийнято виділяти тільки дві пори року: літо й зиму). Вперше згадки про нього зустрічаються в рукописах 13 століття, тому свято вважається давнім, що минає в язичницьку еп [...цензура...] , але офіційно він став відзначатися тільки з 60 року 20 століття.

Зараз «Торраблоут» символізує повернення до національних коренів і є свого роду даниною ісландцям свого недавнього минулого, тому в протягом усього місяця прийнято є національну їжу, яка колись була основною для жителів країни. У меню входять такі делікатеси, як копчена Бараняча нога, копчена сьомга, але поряд з цим вживаються страви, видаються досить дивними і навіть відштовхуючі для іноземців: копчена голова вівці, китів м'ясо, заквашенние баранячі тестікули ... Але прикрасою столу завжди є акула, довгий час витримана в землі, і що володіє неповторним запахом і смаком. Все це можна їсти, тільки якщо запивати ісландской картопляний горілкою «бреннівін», яку в просторіччі називають «Чорна смерть».

Святкування «Тораблоута» супроводжуються і особливими ритуалами, серед яких доволі кумедний звичай: зустрічаючи Торро, господар будинку стрибав навколо будинку на одній нозі босоніж, при цьому він повинен був бути тільки в одній штанин, щоб другий при цьому вільно болталась.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 869
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: