Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 4 лютого - Святий апостол Тимофій



4 лютого - Святий апостол Тимофій

Що за день? 4 лютого 2009
4 лютого - Святий апостол Тимофій Святий апостол Тимофій походив із лікаонському міста Лістру в Малій Азії. Він був звернений до Христа в 52 році святим апостолом Павлом.

Коли апостоли Павло та Варнава відвідали вперше лікаонському міста, апостол Павло в Лістрі уздоровив хромого від народження, і багато жителів міста увірували в Христа, серед них був і майбутній апостол, юнак Тимофій, його мати Евніка і бабка Лоіда.

Насіння віри, посіяні апостолом Павлом в душі святого Тимофія, принесли рясний плід. Він став ревним учнем апостола, а згодом його неотлучним супутником і співробітником у проповіді Євангелія. Апостол Павло любив святого Тимофія й називав його в листах своїм улюбленим сином, з вдячністю згадуючи його вірність та відданість. Він писав до Тимофія: «Ти пішов мені в науці, житии, розташуванні, вірою, довготерпіння, любов'ю, терпеливістю, в гоніння, стражданнях ...».

В 65 році апостол Павло висвятив апостола Тимофія в єпископа Церкви в Ефесі, якій святий Тимофій керував 15 років. Святий апостол Павло, перебуваючи в Римі у в'язниці знаючи, що йому належить мученицькою подвиг, викликав до себе вірного учня і друга апостола Тимофія на останнє побачення.

Святий Тимофій закінчив життя мученицькою. В Ефесі язичники робили свято на честь ідолів і носили їх по місту, супроводжуючи безбожними обрядами та піснями. Святий єпископ Тимофій, ревнуя про Славі Божій, намагався зупиняти і остережеш засліплений ідолопоклонство людей, проповідуючи їм істинну віру в Христа.

Погани в озлоблення кинулися на святого апостола, били його, влачілі по землі і, нарешті, вкаменували. Мученицьку смерть за Христа святий апостол Тимофій сприйняв у 80-му році. У IV столітті святі мощі апостола Тимофія були перенесені в Царьград і покладені в храмі Святих Апостолів. Свята Церква вшановує святого Тимофія в числі 70-ти апостолів.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 590
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: