Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 9 лютого - Міжнародний день стоматолога



9 лютого - Міжнародний день стоматолога

Що за день? 9 лютого 2009
9 лютого - Міжнародний день стоматолога Традиція відзначати 9 лютого «Міжнародний день стоматолога» набирає обороти в усьому світі. Відзначати День стоматолога 9 лютого, в день Святої Аполлонія має вагомі причини, перша серед яких - це дивовижно привабливий образ Аполлонію, дійшов до нас через століття.

Аполлонія - донька видного Олександрійського чиновника, що ввірували в Христа. На думку гонителем християнства, вона подавала поганий приклад співгромадянам, які повинні були дотримуватися многобожія і вірити в божественне походження імператора.

Аполлонію піддали жорстоким тортурам, вимагаючи зречення від християнства. Коли вона відмовилася відректися від своєї віри, її схопили, спочатку їй вирвали всі зуби і загрожували спалити її живою.

Аполлонія НЕ дрогнула перед обличчям смерті. Вона попросила її розв'язати, щоб вона змогла стати на коліна і виконати вимогу юрби. Коли ж її розв'язали, Відважна жінка сама кинулася у вогонь. Це сталося 9 лютого 249 року.

Хто чистить зуби по утрам, тот поступает мудро!

Страждання і християнський подвиг Аполлонія так вразили її сучасників і нащадків, що народилася легенда про те, що варто тільки вимовити ім'я Аполлонію, помолиться їй - і зубна біль вщухне. У 300 році Аполлонія була канонізований як святая мучениця. Її день - 9 лютого.

Давні «стоматологи» використовували прототип першої бормашіни ще 9 тис. років тому. Таке несподіване відкриття зробили вчені з США та Франції.

Дослідивши знайдені в пакистанській провінції Белуджістан останки людей, що жили 7 - 5,5 тис. років до нашої ери, вони виявили в деяких зубах зроблені за життя майже ідеальні отвори діаметром 1-3 міліметра і глибиною до 3,5 міліметрів. Про мистецтво древніх «стоматологів» свідчить той факт, що в ряді випадків просвердлити важкодоступні корінні зуби, причому одне з отворів знаходилося з внутрішньої сторони щелепи. Сучасний лікар-Дантист високо оцінив роботу майстра, що жив багато тисячоліть тому.

У Росії його святкують кілька років, але з кожним роком він набуває все більшої і більшої популярності.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 1337
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: