Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 20 лютого - Святитель Парфеній, єпископ Лампсакійскій



20 лютого - Святитель Парфеній, єпископ Лампсакійскій

Що за день? 20 лютого 2009
20 лютого - Святитель Парфеній, єпископ Лампсакійскій Святитель Парфеній, єпископ Лампсакійскій, був родом з міста Мелітополя (Мала Азія), де його батько Христофор служив дияконом. Юнак не був научен грамоті, але добре засвоїв Божественне Писання, присутній у храмі при богослужіннях. У нього було добре серце і, займаючись рибальством, він виручені гроші роздавав убогим. Повний благодаті Божої, святий Парфеній з 18-ти років іменем Христовим лікую хвороби, демонів Він виганяв і творив інші чудес а.

Дізнавшись про Поводьтеся юнаки, Мелитопольский єпископ Філіп дав йому освіту і присвятив під пресвітера. В 325 році, за царювання Костянтина Великого, архієпископ Кізіческій Ахилла поставив його єпископом міста Лампсака (Мала Азія). У місті було багато язичників, і святитель став старанно поширювати віру в Христа, стверджуючи її з волі Божої багатьма чудами та лікування хворих. Люди стали відходити від язичницьких вірувань, і тоді святитель Парфеній відправився до царя Костянтину Великому з проханням дати йому владу руйнувати ідольскіе капища та будувати на їх місці християнські храми. Цар взяв святителя з честю, дав йому грамоту на розорення капище і забезпечив коштами для будівництва храму. Повернувшись до Лампсак, святитель Парфеній наказав зруйнувати ідольскіе капища і посеред міста піднести прекрасний Божий храм.

Знайшовши на одному з поруйнованих капище великий камінь, зручний для улаштування святого престолу в храмі, святитель наказав обробити його і відвезти на будівництво церкви. По злобі диявола, який воз'ярілся за взятий з капища камінь, повіз перекинулися і каменем вбило вознічего Евтіхіана. Святий Парфеній воскресив його своєю молитвою, і посрамила диявола, який хотів перешкодити Божому справі.

Милосердя святителя було так велике, що він не відмовляв у зцілення нікому з безлічі що приходять до нього або зустрічаємо їм на дорогах людей, страждущих тілесними недугами та одержимих нечистими духами. Народ перестав звертатися до лікарів, так як всі хвороби, в Ім'я Господа Ісуса Христа, безмездно уздоровляв святий Парфеній. Великою силою Імені Христова вигнав святитель багато бісів з людей, будинків, морських вод. Коли святитель виганяли біса з однієї людини, одержимий їм з дитинства, нечистий дух став просити святого дати йому інше місце проживання. Святий пообіцяв вказати таке місце і, відкривши уста свої, сказав бесу: «Увійди і перебувало в мені». Диявол, як би попалене вогнем, кликав: «Як я ввійду в дім Божий?», І сховався в місцях та непрохідних. Нечистий дух, вигнаний святителем з дому, де виготовлялися царські порфіру, кричав привселюдно, що Божественний вогонь жене його до геєнни огненної.

Так, являя людям велику силу віри у Христа, святитель звернув безліч ідолянами до істинного Бога.

Святитель Парфеній помер мирно і був урочисто похований поруч з соборною церквою Лампсака, у побудованій їм самим каплиці.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 598
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: