Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 25/02/09 - Попільну середа



25/02/09 - Попільну середа

Що за день? 25 лютого 2009
25/02/09 - Попільну середа Попільну Середа відкриває Великий Піст, що триває 45 днів.

У цей день, згідно з давнім звичаєм, віруючим наноситься на лоб знамення хреста освяченим попелом. В єврейській традиції посипання голови попелом символізувало звернення, скорботу і покаяння.

C III-IV століть Церква стала покладати попіл на голови публічно, що кається, після сповідання ними своїх гріхів. З X століття голову попелом почали посипати всі вірні, щоб позначити свій вступ на шлях звернення. У XIV столітті покладання попелу зустрічалося в Західній Церкві вже повсюдно.

Під час обряду покладання попелу, священик повторює: «Покайтеся, і віруйте в Євангеліє» або «Пам'ятай, що ти порох, і до пороху вернешся». Ці слова і дії символізують сердечное зламанням і покаяння, з якими християнин починає пост.

Пальмові (або Вербною) гілки, що збереглися з свята Входу Господнього в Єрусалим (Вербна неділя), спалюються, а зібраний попіл освячується. Вогонь, спалює гілки верб, вказує на вогонь любові, який перетворює все грішне попелом.

Католицька Церква розрізняє поняття «пост» і «утримання від м'яса». Утримання від м'ясної їжі обов'язково у всі п'ятниці року, крім великих свят. У Попільну середовище і Страсну П'ятницю Церква наказує віруючим дотримуватися строгий пост - у цей день не можна їсти м'ясо, а пісну їжу можна їсти досита тільки один раз на день. У випадку, коли хтось не може дотримуватися необхідні приписи, Церква дозволяє провести дні покаяння інакше. При всій важливості тілесного помірності, ще більш важливими є справи милосердя та молитва.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 637
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: