Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 1 березя - Навий день



1 березя - Навий день

Що за день? 1 березня 2009
1 березя - Навий день Свято воскресіння мертвих (взагалі, з настанням сухия (березня), у слов'ян починаються обрядові відвідування могил жертву треб).

Народ приносить треби - исконно слов'янський термін, що означає богослужіння, жертва, жертва, відправлення таїнства або священного обряду. По-слов'янськи «треба» означає «Т» - тею (творю), «Р» - Ра (Бог), «Б» - ба (душа) = «Твори богово душі».

Слов'яни ховали родючий в курганах, на цих високих насипах творили тризну, клали треба, здійснювали литої. У цей день давно померлим людям приносяться треби у воду, примовляючи:

Свети, свети, Сонечко!
Дам тобі яєчко,
Як курочка снесет в Астарту,
Віднеси його до раю,
Нехай все души радует.

Треби слов'ян - це їжа, предмети побуту, але тільки ті, які зроблені своїми руками. З їжі і пиття - це: кутья, пироги, калачі, млинці, сирники, фарбованих яйця, вино, пиво, напередодні (рід браги).

«Аже се Роду і Рожаніце крають хліби, і сіри та медом ...». Треби кожному богу відповідно визначені. У воду кидають шкаралупу освітленою червоного яйця. Вважається, що шкаралупа допливет до забутих душ померлих (тих, яких давно не поминають) до Русальна дню.

В ніч перед Навьім днем навьі (чужі, занедбані, закопані без обряду і зовсім не поховані мерця) встають з могил, тому на весняні святки люди знову вбирає в личину.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 520
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: