Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 1 березня - Всесвітній день цивільної оборони



1 березня - Всесвітній день цивільної оборони

Що за день? 1 березня 2009
1 березня - Всесвітній день цивільної оборони У 1931 році з ініціативи кількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон» - «зон безпеки» для створення за допомогою двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена в Міжнародну організацію цивільної оборони (МОГО).

У 1972 році МОГО отримала статус міжурядової організації. В даний час в МОГО входять 50 країн, ще вісім держав мають статус спостерігача.

Це свято відзначається в країнах - членах МОГО з метою пропаганди знань про цивільної оборони та підняття престижу національних служб порятунку. День 1 березня обраний не випадково. Саме в цей день вступив в силу статут МОГО, який схвалили 18 держав.

Серед напрямків діяльності МОГО слід виділити наступні: підготовка національних кадрів в галузі управління в період надзвичайних ситуацій; надання технічної допомоги державам у створенні і вдосконаленні систем попередження НС і захисту населення; пропаганда досвіду і знань з ГО та питань управління в період НС. Підготовка фахівців проводиться в Навчальному центрі ГО в Швейцарії.



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 2887
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: