Вхід на сайт

Привіт, шановний відвідувач нашого сайту!
Введіть ваші дані. Якщо потрібно, можна відновити пароль

Ввійти на сайт Реєстрація на сайті
Красилів the best » Що за день? » 3 березня - Всесвітній день письменника



3 березня - Всесвітній день письменника

Що за день? 3 березня 2009
3 березня - Всесвітній день письменника «Всесвітній день письменника» відзначається за рішенням 48-го конгресу Міжнародного Пен-клубу, що відбувся 12-18 січня 1986 року.

ПЕН-клуб був заснований в 1921 році. Назва організації - абревіатура, утворена першими літерами англійських слів Poets - поети, essayists - очеркісти, novelists - романіст. Слід зазначити, що абревіатура в даному випадку збігається зі словом Pen - ручка в перекладі з англійської.

Всесвітній день письменника відзначається за рішенням 48-го конгресу Міжнародного Пен-клубу


Ідея створення організації належить англійської письменниці Кетрін Емі Доусон-Скотт. Першим президентом ПЕН-клубу став Джон Голсуорсі. У 1923 році відбувся перший міжнародний конгрес ПЕН-клубу в Лондоні, у той час пен-центри були створені в 11 країнах світу. Сьогодні подібні центри діють у 130 країнах.

Це міжнародне об'єднання письменників, яке, як сказано в Хартії ПЕН-клубу, «виступає в захист принципів свободи інформації всередині кожної країни і між усіма країнами. Eго члени зобов'язуються виступати проти придушення свободи слова в будь-якій її формі в тих країнах і суспільствах, до яких вони належать, а також в усьому світі, коли це представляється можливим.

ПЕН-клуб виступає в захист свободи преси і проти довільного застосування цензури в мирний час. ПЕН-клуб вважає, що необхідне просування людства до більш високим формам політичної та економічної організації вимагає вільної критики уряду, органів управління та політичних інститутів.

Оскільки свобода передбачає добровільну стриманість, члени ПЕН-клубу зобов'язуються виступати проти таких негативних аспектів вільної преси, як брехливі публікації, Навмисна фальсифікація, спотворення фактів або тенденційно бесчестная їх інтерпретація ради політичних, групових і особистих цілей ».



Обговорити на форумі
Автор Fed Коментарів 0 Переглядів 369
Спонсорська реклама
Що за день? - Календар свят - Ми знайдемо свято на кожен день

Написати кометар
Ваше Ім'я:


Ваш E-Mail:



Код:
Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду


Введіть код: